Sommarens bucketlist — vad jag hann och inte

 

Jag gjorde en bucktlist ungefär i mitten av juni över grejer jag tänkte att jag kunde sysselsätta mig med så att inte tiden skulle bli lång. Det kan jag ju lite lätt hånskratta åt nu såhär i efterhand med tanke på att den här sommaren har gått absolut fortast av alla hittills (jag vet så säger en ju varje år men det har verkligen varit extremt i år!) och jag kan tycka att jag inte haft någon tid över alls. Men samtidigt har det här varit den bästa sommaren på flera år.

Såhär har det gått gällande min lista:

 

Vara utomhus minst en timme per dag

Det har jag nog lyckats med! Låter ju kanske som en piece of cake men inte nödvändigtvis för en lat liten soffpotatis som jag. Men om jag inte har gått till och från jobbet så har jag varit på länk eller annars bara vistats utomhus på stugan.

 

 

Simma i havet flera gånger

Flera och flera, men kanske fyra eller fem? Låter jättemesigt, det medger jag, men sommaren har ju varit så jäkla kall. Första doppet tog jag 16 juli och det har inte varit fråga om några långa simturer direkt, men inget slår känsla av att få simma i havet vid sommarstugan. Hoppas nästa sommar bjuder på bättre simväder.

Besöka Åbo slott

Jadå! Vi var faktiskt dit med Mikael idag haha. Och som jag älskade det! Var dit senast på ettan eller tvåan i lågstadiet men minns inte alls att det skulle varit sådär häftigt som jag nu tyckte att det var. Vi spenderade drygt två timmar i slottet och det blir definitivt en tur dit inom en någorlunda snar framtid igen.

Besöka Klosterbacken

Nej tyvärr. Vet inte vart den här sommaren tagit vägen alls men den lediga tiden har jag till största delen lagt på stugliv.

 

 

Besöka konstmuseet

Nope, men det är jag inte alls besviken över för jag besökte ju ändå konstmuseet i vintras. Däremot tänker jag besöka Apoteksmuseet och gården Qwensel imorgon!

Åka Föli-Färjan

Det hade faktiskt varit kul, men inget jag heller tog mig tiden att göra.

Gå på Tall Ships Race

Jaasss! Jobbade som webbare under TSR-lördagen och fick njuta av en riktigt rolig folkfest nere vi ån. På kvällen gick vi dessutom för att titta på fyrverkerishowen som var riktigt fin.

 

 

Experimentera med hemlagad lunch

Alltså den här punkten kan jag verkligen inte skryta med. Mina måltidsrutiner har varit ganska nära botten hela sommaren, speciellt under vardagarna när jag jobbat. Jo jag har lyckats äta frukost, lunch och någon form av middag varje dag men ändå känner jag att det sällan varit ordentligt hemlagat eller planerat med passion. Massa onyttigheter dessutom. Längtar verkligen till hösten så jag kan få ordning på det jag får i mig. Vill köpa nyttiga råvaror, tillreda varierande mat och planera veckans måltider ordentligt på förhand. Hoppas jag lyckas med det också.

Göra minst en roadtrip

Det har jag faktiskt! Först gjorde Mikael och jag en roadtrip till min syster i Jeppis (visserligen i slutet av maj men för mig var det redan sommarlov då så), sedan en tur till S:t Mickel och slutligen åkte jag upp till Vasa med Sussu förra veckan.

 

 

Fundera på material till en bok

Har jag inte ägnat en tanke alls.

Skriva lite varje dag

Har nog lyckats med det, mycket tack vare jobbet förstås, men är också väldigt stolt över mitt riktigt aktiva bloggande den här sommaren!

Oklara äventyr i varma sommarnätter

Kan nog inte påstå att den här sommaren varit särskilt äventyrlig, alls. Men som jag tidigare konstaterat har det inte riktigt funnits behov av sådan heller.

 

 

Åka Jakke jokilautta

Nej nej och åter nej. Däremot har jag varit till Aussie bar hela en gång! Håller jag på att bli gammal och borde det oroa mig?

Cykla till och runt i Ruissalo

HAHA. Jonej. Men jag körde dit och sprang en 45 minuters joggingtur i dom härliga skogarna. <3

 

Så det har blivit en hel del lyckade punkter på min lista ändå, och det känns ju bra. Förutom dom här grejerna har jag ju dessutom jobbat två månader på en tidningsredaktion, firat midsommar med min familj, tillbringat mycket tid med min moster och morbror som jag annars träffar ganska sällan under året (de bor utomlands), varit på Baltic jazz, varit på min första parkyoga, besökt Högsåra och Farmors Café, gått på Raseborgs sommarteaters uppsättning av Footloose, åkt till Korpo och hälsat på min fammo och varit mycketmycket på sommarstugan med min familj. Så det har nog varit en riktigt fin och bra sommar när all utkommer omkring. <3

 

Adrienne Westerback
Publicerad 23.08.2017 kl. 22:35

Det vackraste just nu

 

Gjorde ett sådant här spontant inlägg för cirka ett och ett halvt år sedan, där jag räknade upp några grejer jag tyckte var vackrast i stunden. Klockan har passerat midnatt och min pojkvän spelar tv-spel så jag tänkte passa på att köra med en uppdaterad form av listan nu.

 

Systerskap

Flickor, kvinnor, tanter och icke-binära som förenas genom inget annat än ovillkorlig och ofattbart stark kärlek gentemot varandra och sig själva. Som inser att man inte alls behöver tycka lika hela tiden och definitivt inte behöver vara lika heller för att hålla sina systrar ryggen, stötta dom fina kvinnorna i sin omgivning och stå upp mot all skit och allt förtryck vi alla gemensamt måste utstå vareviga stackars dag.

Naturlig skönhetsvård och kosmetika

Och med det menar jag inte att man måste sminka sig med en ”naturlig look” eller att man måste värna om sitt utseende alls för att vara vacker, utan att produkterna som i så fall används är av naturliga råvaror och förstås då också helst ekologiska. Få saker får mig att brinna av iver som min egengjorda tandkräm, mina kallpressade oljor eller då jag själv får tillverka mina kosmetikaprodukter hemma — älskart!

 

Pridefestivalerna

Har ännu inte deltagit i en Prideparad och även i år ser det ut som att det inte blir av. Kommer att åka till Sverige dagen efter Åbo Prides huvudevenemang och vill av personliga (läs: högkänsliga) skäl tillbringa min sista dag där jag trivs bäst, nämligen hemma på sommarstugan med mina föräldrar. Pride får hur som helst mitt hjärta att dunka och kinder att blossa så jag ska definitivt delta i förhoppningsvis flera festivaler ännu!

 

 

 

 

Landsbygden

Alltså kalla mig naiv eller blind eller vad som helst men det var först typ i fjol och kanske ännu mer det här året som jag verkligen fick upp ögonen för landsbygden. Eller nej, jag har alltid haft en dragning gentemot naturen, lugnet och den nästan överdrivna skönheten på landet, men har aldrig riktigt kopplat ihop allt det med min egen hemort förut. Kimitoön är seriöst en av de absolut vackraste platserna på jorden. Sedan har ön sina brister på en hel del andra sätt, men fint är det där och jag är glad att jag har ett sådant ställe att dra mig tillbaka till ibland, särskilt under sommarmånaderna. 

 

Norden

Lite samma som ovan, och med en risk för att låta obehagligt patriotisk, så har jag sakta men säkert förälskat mig i det lite småkyliga och mysiga som vi har här i norr. Allt från natur och kultur, till mat och stämning. Finns massor att jobba på förstås på många olika plan men just nu gillar jag det skandinaviska.

 

 

 

 

Min syn på mig själv

Älskar att mitt förhållningssätt till livet, min omgivning, människor och framför allt till mig själv formas till det bättre hela tiden. Jag är långt ifrån färdig, vilket jag knappast heller någonsin kommer att bli, men jag kämpar på och blir allt mer till freds med utmaningarna och gränserna. Tänjer sakta men säkert på mig själv, kollar var smärtpunkterna ligger, gräver lite extra, vägrar ge upp alltför lätt och tror mera på min egen förmåga hela tiden. Det går framåt och det är skönt. 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 23.08.2017 kl. 00:37

Tv-serier jag följer i höst

 

Girls

Är redan på fjärde säsongen så jag misstänker att det främst är fråga om typ sjätte säsongen när hösten är här. Girls är definitivt en av dom mest speciella, intima, ärliga, knäppa och roliga serier jag någonsin sett. Hade länge sett fram emot att få se den men tyckte till en början att den inte riktigt var som jag hade tänkt mig. Jag blev hur som helst ganska snabbt bekväm med den och det är intressant hur otorligt starkt den får mig att känna. Det är tex väldigt få karaktärer som jag på riktigt gillar, vilket känns ganska konstigt, men samtidigt kan jag sympatisera och känna tusen känslor på en gång för dem alla. Dessutom är den fortfarande, efter fyra säsonger, himla oförutsägbar, och det gör den också väldigt tilltalande.

Bild

 

Master of None

Har inte kollat alls ännu men haft på min lista länge. Har hur som helst fått en känsla någonstans ifrån att den utmanar normer? Såhär skriver i alla fall Kim Veerabuthoroo Nordberg: "Ämnen som sexism, åldersdiskriminering och rasism behandlas med en varm humor och en tålmodig radikalitet som aldrig låter det sista ordet bli sagt." Så bring it on Master of None. Källa

Bild

 

Outlander

Min mamma hittade den här serien lite i misstag för några år sedan och blev genast fast. Nu har hon böckerna i två upplagor, har läst dom tjocka tegelstenarna om igen, rest till Skottland tre gånger och till och med besökt Cullodens slagfält (googla). Jag gillar också serien väldigt mycket och ser fram emot säsong tre som kommer i slutet av september.

Bild

 

Black Sails

Har börjat kolla den här serien enbart för att den rekommenderades åt mig av en ganska pålitlig person (det vill säga någon jag kan tro på när den säger att något är bra), men har inte helt fastnat än. Däremot har jag inte sett mer än något avsnitt och tänker ge den en ny chans bara hösten kommer. Lär ska bli vädligt bra och queer i säsongerna 2 och 3.

Bild

 

Orange is the New Black

Var ju tusen år efter alla andra igen när jag började kolla OITNB först på våren i år. Fördelarna med det är dock att man inte behöver vänta på nya säsonger i flera år utan kan se allting i ett sträck. Fastnade snabbt i den här och gillade den skarpt ungefär fram tills den senaste säsongen. Vet inte om jag tröttnade på alltihop eller om handlingen bara har blivit så utdragen nu? Kommer ändå att se den klart och rekommenderar nog att börja kolla.

Bild

 

Game of Thrones

Igen en serie som aaalla mina vänner sett på sedan den började utom jag, som först efter att ha bojkottat det första avsnittet typ två gånger äntligen fastnade. Och jag fastnade hårt, holy shit. Sträckkollade dom fem första säsongerna på typ en vecka och var väldigt hypad i typ tre av dem. Sedan började jag bli trött på det faktum att trots att serien är fantasy och det existerar diverse overkliga figurer så råder det västerländska patriarkatet ändå stenhårt också i den världen. Männen bestämmer, männen krigar och männen får ha vulgära fasoner och humor, medan kvinnorna kallas horor (och är horor), går runt nakna eller våldtas till höger och vänster. Ja serien är rå, men att allt det där måste hända för att upprättahålla någonslags "trovärdighetsfaktor" är bara bullshit. Hur som helst är serien den absolut mest spännande och välgjorda jag någonsin sett och det finns också väldigt bra kvinnliga karaktärer. 

Bild

 

Versailles

Har lite av ett misstag börjat prenumerera på C More och där såg jag den här franska serien och lade den på minnet. Har ingen aning om ifall jag kommer gilla den men det är länge sedan jag kollade på något historiskt så ska ge den en chans.

Bild 

 

Gåsmamman

Jag har cravat svenska/nordiska krimserier såå länge nu så listan blev ganska lång på den fronten, hehe. Serien är en dramathriller och handlingen kretsar kring trebarnsmamman Sonja, spelad av Alexandra Rappaport, som mot sin vilja dras in i en kriminell värld för att rädda sin familj. "Vi har "Breaking Bad" som en referens, fast vi håller ett högre tempo. Det handlar om den vardagliga människan som möter det omöjliga. Det finns också en slags absurd humor som jag gillar", säger hon. Källa

Bild

 

Rebecka Martinsson

Fyra av Åsa Larssons deckare om advokaten Rebecka Martinsson (”Det blod som spillts”, ”Svart stig”, ”Till dess din vrede upphör” och ”Till offer åt Molok”) har blivit åtta avsnitt välgjort kriminaldrama, tjusigt regisserat av Fredrik Edfeldt. Ida Engvoll gör titelrollen som Rebecka Martinsson. En advokat som har försökt lägga sin traumatiska uppväxt bakom sig och bor och jobbar i Stockholm, men nu återvänder till sitt barndomshem utanför Kiruna för att närvara vid en nära väns begravning. Källa.

Bild

 

Saknad

Igen en svensk noir serie, men dom brukar vara väldgt bra och passar perfekt till hösten med lite spänning. Maja Silver, numera polis vid polisens nationella operativa avdelning i Stockholm, återvänder till sin hemort någonstans i det svenska bibelbältet. Hon hinner precis träffa bygdens polischef, tillika sin gamla mentor, innan denne faller ihop död i en hjärtinfarkt. Silver ombeds av någon anledning ta över fallet med en nyss hittad död flicka. Källa.

Bild

 

Vad kommer ni att kolla på den här hösten?

 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 21.08.2017 kl. 11:01

Den sura listan

 

Obehagligaste jag vet:

Personer som trycker ner och missbrukar sin makt. Särskilt gubbar, men nog också medelålders män, som är nedlåtande, kilar förbi i köer och tillrättavisar (unga) kvinnor i sin omgivning/på arbetsplatsen etc har börjat irritera mig något alldeles förskräckligt. Bygger fortfarande upp min sensor gentemot den här typen av personer och en vacker dag hoppas jag kunna sätta något obehagligt mansglin på plats. 

Absolut inte min killtyp: 

Försmädlig, arrogant, skrytsam, icke-ödmjuk, allvetande, självcentrerad, men också en viss typ av osäkerhet och tillbakadragenhet är tråkigt. Utseendet spelar också roll såklart men det är väldigt varierande ändå och beroende av personligheten.

Äckligaste mat jag vet:

Egentligen äter jag ändå det mesta så länge produkterna är färska och hälsosamma och maten är vällagad. Men jag gillar absolut inte ättiks- och saltgurka, rå paprika, senap, ansjovis, kalles kaviar, ananas och koriander.

Blir arg på:

Samhällets strukturer och system. Sånt som är normaliserat och ”rätt”. Ibland blir jag frustrerad över att vissa bagateller som etikettsregler är så himla viktiga när folk förtrycks och drabbas av krig i världen. Blir så så arg på hur blinda, ignoranta och dumma människor här i Norden och i Väst överlag också är. Jag är arg på väldigt vådligt mycket, men istället för att låta ilskan förlama mig försöker jag få utlopp för den på ett bra sätt som kanske kunde vara till nytta. 

Sämsta bok jag läst:

Någon tråkig som min lärare tilldelade mig i gymnasiet men som jag aldrig läste ut och som jag inte ens minns namnet på.

Något som får mig att byta radiokanal:

Dåligt och innehållslöst snack, dåliga skämt, och ett sätt att prata som gör mig knottrig. Och dålig musik förstås.

Sist jag ville ta till knytnävarna:

När en äldre manlig journalist från en annan arbetsplats irriterat bad mig att ”ta den där bilden nu så vi kan spela in sen”. Tydligen var det störande att jag (en ung nybörjare) tog plats och glatt samtalade med intervjuobjektet och störde hans tempo. Fy fan så arg jag blev men var ju tvungen att bita ihop. 

Sämsta serien jag nyligen sett:

Finns nog massa hopplösa fall på Netflix, men de som jag bara gav några minuter var bland annat: Free Rein, Chewing Gum, Salem, Black Mirror, Sniffaren, för att nämna några.

Fulaste plagg jag vet:

Leopardmönstrat, oberoende av plagg. Och såndär gråa mjukisbyxor av valfritt sportmärke.

Äckligaste drycken:

Tequila.

Sämsta karaktär i film eller TV-serie:

Alltså kanske inte sämsta karaktären så för han gav mycket spänning till serien och så, men alltså Jeoffrey Baratheon njöt jag faktiskt av att se dö. Så pass mycket att min pojkvän blev lite orolig då jag nyligen frågade om vi inte kunde se just det avsnittet på nytt eftersom det är en så tillfredställande scen.

Det skriker jag när jag blir arg: 

”Men voi v***u!” ”Helvete!” ”Aj s***n!”

 

Listan har jag lånat av Underbara Clara.

 

Adrienne Westerback
Publicerad 12.08.2017 kl. 13:28

Månadssummering

 

Månadens färg: Rosa på klädesplagg och grönt i naturen.

Månadens favorithändelse: Allt stughäng jag haft tid att unna mig den här sommaren.

Månadens dryck: Kolsyrat vatten med hallonsmak.

Månadens detalj: Böjda ögonfransar. Har knappt sminkat mig på hela juli men att böja ögonfransarna gör under.

Månadens klädesplagg: Den långärmade t-skjortan med trycket GRL PWR på, men det är väl nog hela årets plagg.

Månadens middag: Typ grillat eller något random bara. Mina matrutiner är helt åt fanders då jag är i Åbo trots att jag inte ens har hopplösa arbetsturer eller något sådant, men har ätit sämre än på länge under den senaste månaden ändå.

Månadens bästa inköp: Jag har inte riktigt köpt så mycket på senaste tiden.

Månadens bästa beslut: Att övertala pappa att med en vagn då han för över mig till Sverige i augusti så jag får så mycket saker som möjligt.

Månadens upptäckt: Jag klarar av det mesta bara tror mer på mig själv.

Månadens projekt: Att försöka njuta av sommaren så gott jag kan.

Månadens längtan: Veckorna av ledighet innan höstterminen börjar.

Månadens uppfyllda mål: Lära mig nya saker på jobbet.

 

Adrienne Westerback
Publicerad 31.07.2017 kl. 17:49

Listan om kompisar

 

Hur är du som vän? 

Rätt så lojal skulle jag vilja påstå, man kan liksom räkna med mig tycker jag. Sedan har jag lätt för att sätta mig in i andras situationer och känna med dem, oberoende om det är bra eller dåligt. Jag är också snäll, omtänksam och värnar om relationerna.

Sämst som vän?

Bjuder sällan ut mitt sällskap, eller i alla fall när det gäller umgänge med personer som kanske inte är mina närmaste vänner. Jag är väldigt dålig på att svara på sms, jag är tankspridd och beroende på dagen lagrar jag bara hälften av informationen jag får in, inklusive det som vänner berättar åt mig. Och så är jag väldigt känslig, fast det är ju mest mitt eget problem.

Vad stör sig dina vänner på med dig?

Det att jag är dålig på att svara i telefon. Men sedan tror jag också att många kan tycka det är jobbigt då jag ofta ska debattera/ifrågasätta/vara den ”jobbiga” om jag inte håller med i något. Folk kan inte skämta på samma sätt i närheten av mig eftersom jag inte tolererar onödiga kommentarer osv.

Återkommande vänproblem?

För tillfället mest att jag inte har så väldigt många nära vänner. Under de senaste fyra åren har min kärnvänkrets, som i gymnasiet var ganska stor, minskat radikalt och jag kan inte påstå att jag har mer än 2—3 bästa vänner kvar. Det är inte bara mitt fel, utan en del har man glidit ifrån och vissa har flyttat utomlands osv. Men de flesta har jag liksom mest bara tappat lusten att umgås med tror jag. Det klickar inte längre och jag är trött på att jargongen fortfarande är likadan som då vi umgicks som 17—18 åringar. Jag orkar inte med massa ytligt fjanteri längre och det kan säkert också bero av min ångest. Mina relationer måste vara genuina och någorlunda djupa och jag måste känna att jag mår bra, kan vara mig själv och att jag får ut något av dem, annars får det vara. 

Typiskt för dig som vän? 

Om en vän har något otalt med någon så stöttar jag dem alltid, oavsett om min vän har ”rätt” eller ”fel” i situationen. Jag kan inte vara en ”neutral” vän, det ser jag ärligt talat som ett svek och har därför också svårt för vänner som gör så då man anförtror dem något. Visa sympati och förståelse för sjutton!
Det är också typiskt mig att bry mig ”för mycket”, det vill säga vara den som bär relationen, ser till att allt är bra och att vännen är nöjd med mig. Inte hälsosamt i längden och något jag jobbar på att inte göra lika mycket längre.

När blir du sur?

När det är en envägs relation. När personen inte bryr sig om mig, aldrig frågar hur jag mår eller då jag helt enkelt blir åsidosatt. Har väl inte hänt på länge nu dock. Och så blir jag väldigt irriterad då det finns brist på respekt och vännen tror den kan säga/göra/vara hur som helst. 

Tråkigast med dina vänner?

Att jag ser dem allt för sällan. Min syster bor och lever sitt liv i Jeppis och Sussu studerar i Vasa. Studiekompisarna kommer jag inte se på ett år nu pga utbytet. Men det är desto finare att få träffa dem sen. <3

Önskeegenskap som vän?

Att jag tog för mig mer. Att jag var mer pratsam, skrattade högre, sprudlade av energi och alltid var den som det hände spännande saker med. Ibland är jag sådan men det händer ytterst sällan nu förtiden och den största orsaken till det är nog min bristande självkänsla. Jag funderar för mycket på vad andra tycker och vilket intryck jag ger av mig själv så jag är den i rummet som ofta får ångra det jag inte sade fram om att jag sade något lite tokigt. Vill inte ändra på den jag är men då det främst handlar om att bli bekväm i sin egen person så ska jag öva mer på att ta plats och bjuda på mig själv. 

Värsta sortens vän?

Den som inte värnar om relationen utan snarare tar den nästan som för givet. Den som verkligen aldrig hör av sig, utan det är alltid du själv som gör det. Som varje gång ni träffas beklagar sig över att ni ses så sällan och tycker ni ska börja umgås mer igen, men som under det följande halvåret fortfarande inte skickar så mycket som ett sms. Det är den värsta sortens vän.

Bästa sortens vän?

En gammal klyscha, men den du kan vara dig själv med. Och då inte bara de positiva egenskaperna utan framför allt de negativa. Som står ut med dina brister och dessutom lyfter upp dem som något positivt. Den du mår bra med, som du längtar att få träffa och som inte tär på din självkänsla. Den du kan lösa konflikter med och som hänger med livet ut.

Gemensamma drag för mina närmsta vänner?

De som besitter de flesta av egenskaperna jag räknade upp här ovan. Och så söker jag mig till snälla personer med starka personligheter, rolig humor och som är tuffa även dom kan erkänna psykisk ohälsa under ytan. Jag gillar dom som får mig att skratta men som jag också kan föra ordentliga diskussioner med. Jag dras till dem som bär på något unikt på ett eller annat sätt. Mina vänner är för det mesta vettiga men får också gärna vara lite galna och töntiga. Så länge jag aldrig har tråkigt är det bra. 

 

Listan är lånad av Underbara Clara.

 

Adrienne Westerback
Publicerad 28.07.2017 kl. 19:04

5 grejer just nu

 

Du gjorde igår kväll:

Jobbade på dagen, duschade första gången på evigheter, var ut och åt med Mikael, gick längs med den livliga och folkfyllda åstranden, träffade mamma och pappa. 

Du kan höra just nu:

Mikael som ser på konstiga videon på Facebook och bilarna på gatan utanför.

Du inte kan leva utan (matriella):

Min telefon, min dator, tv-serier, Instagram, min säng, täcke och dyna, mat, och ett ställe att bo på.

Du ska göra nästa vecka:

Jobba (nästsista veckan på redaktionen kör igång??) och vila ut på stugan över veckoslutet. Som jag längtar till ledigheten redan. Blir en tre dagars helg eftersom jag jobbade den här lördagen och min syster kommer ner från Jeppis för första gången på två månader. Vi ska fira mamma som fyller år på torsdagen och så ska jag gå med mina föräldrar på Raseborgs sommarteater på söndagen.

Du helst äter:

Har fortfarande inte tröttnat på nypotatis med dill och smör. Annars har det blivit mycket grillat ute på stugan och mer ohälsosamt då jag är i Åbo. Inga riktiga matrutiner heller, sommaren fuckar alltid upp dem för mig. Har dock haft sån otrolig fiilis för potatismos och kåldolmar nu i flera veckor så tror jag måste ta och tillreda det snart. 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 23.07.2017 kl. 23:15

Kultursommarlistan

 

 

 

Vad läser du på stranden eller i parken?

Det har varit väldigt lite läsning hittills, tyvärr. I början av sommaren lyssnade jag på en rad ljudböcker men hela juli har jag haft paus. Jag har massor av böcker hemma i Åbo som kunde börjas med men jag åker ju av och an mellan stan och Kimitoön varje vecka så jag har väl tyckt att det är ett enda släpande. Men nästa gång jag kommer till stugan ska jag ha en bok med!

Blir det något festivalbesök?

Om Baltic Jazz räknas så ja, hehe. Tänkte verkligen besöka Ruisrock men sedan tog biljetterna slut och jag grämde mig inte det minsta. Det är skönt att bara vara ledig över veckosluten också.

Vilken serie maratonar du under regniga dagar?

Under våren kollade jag OITNB men när jag väl kom till säsong 5 har mitt intresse svalnat en aning. The Handmaid’s Tale är jag ivrig att få se men annars är väl deckarserier passande för regniga dagar och sen börjar jag väl snart titta på GoT.

 

 

Vems sommarprat lyssnar du på?

Förr hörde vi jämt på radio här på stugan och jag skulle väl knappast ha något emot sommarpraten, men eftersom ingen förutom pappa är en Vegalyssnare så blir det inte av. Om jag hade bott i Sverige hade jag med glädje lyssnat på åtminstone Clara Henrys och Liv Strömqvists sommarprat.

Ser du fram emot någon film på bio?

Jag har inte sett Wonder Woman ännu så den skulle jag gärna se.

Vilka band & artister utgör sommarens soundtrack?

På min sommar2017-lista finns mycket av det som redan bränner sönder öronen på varje Loop-lyssnare, det vill säga en massa typiska 2010-tals hitlåtar. Dom är alla väldigt lika men jag älskar glad feel good musik när jag kör bil eller annars bara hänger såhär på sommaren.

 

 

Vilken tidskrift tar du med dig till villan?

Astra såklart! Sedan gillar jag att bläddra i svenska vecko- och trädgårdstidningar även om dom inte är just tidskrifter.

Ska du besöka någon sommarteater?

Jadå, det blir Raseborgs sommarteater med deras uppsättning av Foot Loose om ungefär en och en halv vecka! Älskar sommarteatrar och vi brukar gå ungefär vartannat år någonstans, beroende på intresset förstås.

Kan du tipsa om något evenemang i din hemort?

Dom flesta evenemangen har väl i princip varit och farit redan, men däremot rekommenderar jag varmt att ta sig tiden för ett veckoslut här på ön för det finns verkligen massor att besöka. Inte väldigt mycket underhållning kanske men vacker miljö, fina matplatser (Söderlångviks café Vivan!) och härliga upplevelser. För att inte tala om skärgården ytter om Kasnäs dit det går kryssningar ut till Hitis-Rosala, Bengtskär och Örö varje dag. Högsåra med Farmors Café är också ett måste. Alltså, inte för att skryta, men Kimitoön är absolut en av de vackraste platserna i hela landet. Och jag överdriver inte, kom och titta själv! 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 19.07.2017 kl. 12:46

En lista i kvadrat

 

Två saker som ännu inte nämnts på bloggen

— Kanske har nämnts men hur som helst, att jag letar efter en kreativ journalistisk utbildning mellan 1-3 år i vilken det ingår massa praktisk övning som jag kunde gå efter min magister här i Finland.

— Att jag kommer vara i Åbo nästa helg och att det blir första veckoslutet där på sex veckor.

 

Två maträtter som jag inte kan laga men vill

— Kanske inte riktigt någon maträtt men snygga våningstårtor med dekorering och allt skulle vara väldigt coolt att kunna göra!

— Annars måste jag säga att jag inte vet vad jag inte kan laga om jag inte provat först. :)

 

Två saker jag ofta tänker på

— Min psykiska hälsa. 

— Min ovissa framtid.

 

Två saker jag måste börja tänka på

— Dom praktiska arrangemangen med min flytt till Sundsvall. Ingen stress riktigt ännu men så småningom.

— Att meditera oftare.

 

Två materiella saker jag vill äga

— En riktigt riktigt bra systemkamera som man också kan filma med.

— Ett eget torpaktigt hus på landet bland lummiga gamla träd och sommarängar.

 

Två saker jag har gjort den senaste tiden

— Jobbat.

— Levt stugliv.

 

Två saker jag brukar göra på kvällarna

— Läsa bloggar och skriva inlägg till min egen.

— Yoga eller stretcha.

 

Listan är snodd av Miilo

 

Adrienne Westerback
Publicerad 18.07.2017 kl. 11:56

20 ganska roliga frågor

 

Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?

Ffion Eden Signe Ileana. Jag älskar att sitta och fundera på namn, inte kanske just till eventuella framtida barn, utan för att namn fascinerar mig och är så himla spännande. Sedan är det alltid bra att ha på lager till en potentiell roman. :)

Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?

How about fantastisk kärlek med bra sex?

Har du bra självförtroende?

Nae, eller jag vet inte. Folk menar ju att det är skillnad på självförtroende och självkänsla men jag vet inte vad som skiljer dem riktigt. Självkänslan är åtminstone den jag kämpat med under större delen av mitt liv och som äntligen börjar gå uppåt lite. Självförtroendet är kanske det som är bättre, för jag har alltid varit envis och trots massa tvekande gör jag ändå allt på mitt eget sätt.

Nämn tre saker på din att-göra-lista?

Vardagliga saker:

1. Börja förbereda min flytt till Sverige och allt vad den innebär.

2. Hjälpa mamma måla panelen i köket på stugan.

3. Börja skriva på mina sommarfrilansprojekt.

Livet generellt:

1. Ta min magister vid ÅA.

2. Läsa en masterexamen i specialiserad journalistik.

3. Resa genom kontinenten Afrika.

Beskriv ditt drömutseende.

Tro det eller ej men jag är jävligt snygg som jag är.

Någon du har kysst?

Mikael.

Har du kvar klädesplagg från då du var liten?

Min mamma har några någonstans tror jag.

Är du nöjd med din profilbild på Facebook?

Jepp, det för övrigt samma som här på bloggen.

Vad väljer du, godis eller chips?

Chips, för jag gillar inte godis alls. 

Hur uppvaktar man dig?

Överraskningar med tanke och kärlek bakom! Kidnappa mig ut på ett äventyr, en resa, en middag, en picknick, en promenad i regnet — vad som helst. Jag känner mig mest älskad då någon gör något med enbart min lycka i åtanke.

Har du rykten efter dig?

Är uppvuxen på Kimitoön (liten ort, alla känner alla etcetc) så vem vet? Men på den här orten är jag nog så pass ointressant att det inte kan vara fråga om några större hemskheter, haha.

Din absolut sämsta egenskap?

Jag ältar precis allting. Hela tiden.

Din bästa egenskap?

Min högkänslighet.

Kan man vara vän med sitt ex?

Jodå det finns det många bevis på. Men alla fall är väl unika och olika.

Har du kysst en kompis?

Flera stycken.

Hade du kunnat ha distansförhållande?

Absolut, är kärleken stark är det nog inga problem. Fast problem får det ju också finnas förstås.

Hur lång är du?

173 cm senast jag mätte. 

En vacker person?

Min mamma.

Ett boktips?

Elin Bengtssons ungdomsroman Ormbunkslandet.

Bäst just nu?

Livet på sommarstugan.

 

Listan lånad av Sandra Beijer

 

Adrienne Westerback
Publicerad 13.07.2017 kl. 22:04

Adrienne, 23. 

Studerar genusvetenskap, journalistik och litteraturvetenskap vid Åbo Akademi.

Tycker om kultur, promenader och mysiga caféer. Feminist som älskar att skriva, skratta och lära sig så mycket som möjligt om sådant jag brinner för. 

Välkommen till min blogg!