New year, new me?

Nej, jag tror inte det kommer hända så många drastiska förändringar med mig det här året. I alla fall inte helt upsåtligt. Har absolut inget emot förändring och gud ska veta att jag gärna tar emot lite nyheter och spännande utmaningar i min vardag! Men de förändringar som eventuellt sker så kommer antagligen komma sakta och gradvis under hela årets gång. Så nej, det blir knappast något riktigt "nytt" jag genast, men förhoppningsvis kan jag i slutet av det här året känna mig nöjd och glad över dom förändringar som svepte in.

Hösten 2017 var inte min blogghöst men året 2017 i sig var definitivt mitt bloggår ändå. Jag har nog aldrig bloggat så aktivt, planerat och motiverat som förra året, även om hösten fick ge vika. För intressant nog var hösten den helt klart bästa delen av hela året (det brukar den annars också vara men i år förde den med sig så mycket nytt och härligt på många sätt) så det är ju lite ironiskt att jag inte lyckades dela med mig av allting här på bloggen. 

Idag är det den andra dagen på det nya året och jag har tänkt lägga upp ett inlägg med riktlinjer över några nyårslöften lite senare. Eventuellt kunde jag också gå igenom förra årets lista och se hur det riktigt gick med den, för jag misstänker att den försvann ur minnet redan i början av februari. Men det hör ju ändå lite till att lägga upp sådana här löften tycker jag. De ger i alla fall mig motivation att starta året på god fot och med positiv anda!

Hoppas ni hade ett fint nyårsfirande vad ni än gjorde, så hörs vi snart igen. <3

 

Adrienne Westerback
02.01.2018 kl. 11:45

Första snön

 

Efter att ha snöat i nästan ett dygn såg landskapet utanför mitt fönster här i Sundsvall verkligen ut som ett vitt vinterland. Så otroligt vackert! Julstämningen bara stiger och nu hoppas jag innerligt att snön håller i sig ett bra tag. Min älskade vän Marieke frågade om jag ville följa med henne och pojkvännen Gustav ut på en liten söndagspromenad och jag hakade naturligtvis på. Så med kameran runt halsen traskade vi iväg till en park några kilometer bort och jag passade på att ta bilder på allt det vackra. 

 

 

 

Gustav och Marieke <3

 

 

 

Någon hade gjort en minimal snögubbe på en parkbänk, och den var ju för gullig för att inte fotas!

 

 

 

Allt är så otroligt vackert under ett täcke av snö.

 

 

 

 

 

Hittade en drömgård strax intill parken som jag var tvungen att ta bild på också, så mysiga hus.

 

 

 

Adrienne Westerback
19.11.2017 kl. 18:23

Älskade november

 

 

 

 

Skrev inte ett inlägg vid månadsskiftet den här gången fast jag gillar den här månaden, men november är långt ifrån över än. I själva verket tycker jag nästan att det är just nu som vi befinner oss i mitten av dess famn: träden står nakna, himlen är grå och den första frosten verkar ha kommit för att stanna. Allt är så himla vackert och varje morgon bannar jag mig själv för att ha glömt kameran hemma.

Jag har några intensiva veckor bakom mig. I den senaste kursen, "Berätta med ord, ljud och bild", var det learning by doing som gällde. Vi jobbade 8-17 varje dag och lärde oss att producera material för foto, tv och radio. Det var så otroligt roligt, mycket roligare än jag nånsin kunde trott! Men också väldigt tids-och energikrävande. Känns ändå som att jag för första gången på länge lärde mig nya saker till 100%, vilket inte händer så ofta.

Fattar inte heller vart dom här veckorna försvann? Plötsligt är det redan ny kurs och när den är över om ytterligare fem veckor är det bara en vecka till jul? Aja. Tror den kommande månaden visserligen också är krävande, men hoppas att jag har mer energi över för att dela med mig av det mesta här också. Vi håller tummarna för det! 

P.S. Njuter av det första glöggmyset ikväll. <3

 

Adrienne Westerback
14.11.2017 kl. 19:07

Ett veckoslut i Stockholm

 

För en vecka sedan åkte jag ner till Stockholm för att möta upp mina älskade vänner och tillbringa ett härligt stadsveckoslut där med dem. För mig innebar det tidig avfärd och svintidig ankomst, men eftersom båten som Manda och Fejo kom med också var framme i arla morgonstund så gjorde det inget. Dessutom blev vi bjudna på ett fantastiskt morgonmål hemma hos Fejos morbrors fru som gjorde den halvobekväma resan värt det. Där kunde vi sedan också ta oss en ordentlig powernap för att orka med resten av dagen innan vi skulle möta upp Aino vid lunchtid. 

Veckoslutets väder bestod av regn, regn och ännu mera regn. Men det gjorde inget. Jag hade det roligaste två dagarna jag haft på väldigt länge. Vi skrattade så vi grät flera gånger, skojade, skvallrade, shoppade, och åt massor av gott under hela tiden vi var där. Blir fortfarande varm när jag tänker på hur roligt jag hade det, och hur lycklig jag är som har sådana fina vänner. <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrienne Westerback
13.10.2017 kl. 17:58

Utflykten till Norra Berget

 

 

I det här inlägget får bilderna ganska långt tala för sig själva. Hade ingen aning om vad Norra Berget innan jag begav mig iväg upp dit i veckoslutet och blev tagen alldeles med storm. Det som jag trodde "bara" skulle vara ett utsiktstorn med vy över Sundsvall visade sig vara ett helt kulturcentrum med massa gamla hus och sevärdheter som erbjöd en kombination av natur, kulturhistoria, serveringar, butiker, lekparker och grillplatser. Kan knappt vänta på att få besöka julmarknaden här uppe i december!

 

Vägen upp var ganska varm och svettig för en orutinerad latmask som jag, men vi var glada ändå.

 

Bildbevis på att jag verkligen tog mig ändå upp i tornet och kunde njuta av den härliga utsikten! Vi hade sån otrolig tur med vädret den här dagen.

 

Efter den bestigningen kände vi oss värda en fika i det mysiga caféet innan vi gjorde något annat.

 

Caféet var så mysigt så jag bara vill skrika högt. Klassiska bakverk i en stuga som påminde om ett gammalt hembygsmuseum som typ Sagalund på Kimitoön.

 

 

 

Gissa tre gånger vad jag beställde?

 

Dom hade till och med pellargoner i fönstren för att sätta stämningen. Asså.

 

När vi var redo att traska vidare kikade vi in i någa hantverksbutiker.

 

 

 

Just när vi trott att vi hade sett allt får jag syn på fåren!

 

Och en hel oas av härliga hus och trädgårdar öppnade upp sig bakom hörnet!

 

 

 

 

 

 

 

Hönorna traskade fritt omkring, fantastiskt var det här. Så nu vet ni nivån. Och jag rekommenderar alla att besöka Norra Berget om ni mot förmodan skulle ta er till Sundsvall nångång i ert liv.

 

Adrienne Westerback
20.09.2017 kl. 19:03

Det här kommer jag göra i höst

För en månad sedan hade vi år lilla kräftskiva med familjen hemma på sommarstugan, och bara en vecka senare var det dags för mig att åka till Sundsvall. Kan inte riktigt fatta att det tex redan är min fjärde vecka här? Alltså det har gått väldigt fort men samtidigt känns det som att jag varit här i flera månader, haha. Men jag antar väl att det är ett gott tecken!

Eftersom jag bara kommer vara här i ett år så vill jag försöka få ut så mycket som möjligt av den tiden, så här kommer en lista på grejer jag skrivit upp att jag vill pricka av redan nu på hösten!

 

Skärmflygning

Alltså ok, det här var verkligen inte mitt egen idé utan några vänner som är otroligt taggade på detta. Har väl inget emot det men det har faktiskt inte heller varit något jag åtminstone hittills känt att jag verkligen måste göra. Men det ser roligt ut i alla fall så jag ser fram emot det!

Veckoslut i Stockholm

Redan planerat och bokat! Möter upp Manda, Fejo och Aino i huvudstaden om drygt två veckor och spenderar sen ett veckoslut där med dom. Blir säkert en del shopping och goda drinkar men framför allt kvalitetstid med fina vänner. <3

Vandring upp till Södra Berget

Är väl inte direkt någon hiking människa när det kommer till uthållighet och takt, hehe. Men jag tycker väldigt mycket om att promenera i naturen och utsikter från höga ställen, så en tur upp dit ska jag nog hinna med.

Kajak/kanottur

Ända sedan jag valde kanotturen framom cykelutfärden på klassresan i Lappland i årskurs åtta har jag gillat den här aktivitetsformen. En tur runt vattnen i Sundsvall en frisk höstdag i oktober kommer därför knappast att sitta fel.

Roadtrip

Något ställe inte alltför långt bort dit man kan ti sig på några timmar och spendera en dag eller två bara för att se landet lite mer.

 

Utöver dessa så tänker jag ta höstens "se och göra" lite som det kommer. Jag är tex minst lika ivrig av att gå på bio, mysa på något café, ta en kvällsöl på en pub, gå på marknad osv. Hittills har det varit väldigt bra och jag hoppas det fortsätter så. 

 

Adrienne Westerback
19.09.2017 kl. 20:32

Jag är på väg!

 

Herregud, nu sker det. Efter nästan ett års funderande, övervägande, planerande. Ett val som togs omkring julen förra året och en ansökningsprocess som höll på ända in i april den här våren. Ett faktum som stått klart redan länge men som ändå skrämmer mig så jag får kalla kårar och som dessutom inte ens riktigt sjunkit in ännu. Båten avgår klockan 21 och imorgon när jag vaknar är vi i landet som kommer vara mitt hem i 9 månader framöver. Det är nu det gäller, och jag ska visa mig själv att jag kan.

 

Adrienne Westerback
27.08.2017 kl. 20:27

I Slottsparken

 

Jag lämnade bort några bilder från inlägget om Åbo slott eftersom de inte var tagna inifrån slottet, men tyckte dom ändå var trevliga så dom får ett eget inlägg istället. 

 

 

 

 

 

 

 

Jepp, det är jag som "doftar" på blommor där i bakgrunden som en annan liten Hemul. Mikael skulle fota mig och jag skulle låtsas bli plåtad in action. Gick ju si sådär kan jag ju tycka, såhär med facit på hand, haha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrienne Westerback
27.08.2017 kl. 17:17

Jag är (inte) okej

 

Tänkte bara göra en kort instickare här på bloggen och meddela att jag inte drabbats av gårdagens hemska händelser i Åbo centrum. Ärligt talat har jag knappt kunnat smälta det. Jag är som bekant en väldigt känslig person och tror det är min egen inre försvarsmekanism som får mig att inte analysera sånahär situationer för djupt, annars skulle jag antagligen bli halvt hysterisk. För det här är ju inget ovanligt alls. Sådant här är vardagsmat för många i flera olika delar av världen. I flera år har vi fått ta del av liknande händelser i både större och mindre kaliber i länder inte så långt från oss. Norge, Frankrike, Spanien och i våras Sverige. Men nu hände det alltså i lilla Åbo. I min hemstad, bara en knapp kilometer från min egen lägenhet. Obehagligt är ju vad det är. Och det är väl därför som känns väldigt overkligt. Men jag vill också upprepa det som många före mig påmint allmänheten om: rasismen hör inte hit. Det här dåden har ingen nationalitet eller hudfärg. Punkt. Kärlek till er alla. <3

 

Adrienne Westerback
19.08.2017 kl. 11:02

Självkärlek

 

Du får ha ångest, du får vara ledsen, du får känna leda och brist på livslust.

Du får hata jobbiga livssituationer, du får hata din bristande ork, och du får känna dig dålig ibland.

Hata att det gör ont i hela kroppen, hata att du inte kan sova på nätterna, och hata tårarna som rinner ner för kinden.

Men hata inte dig själv, din personlighet eller din kropp. För du är det bästa du någonsin kommer att ha. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrienne Westerback
31.07.2017 kl. 10:11

Adrienne, 24. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA. Bor i Åbo.

Älskar kulturella evenemang och att diskutera feminism. 

Tycker om snälla och intressanta människor, naturlig kroppsvård, att skriva och att lyssna på bra feministiska poddar. 

Välkommen till min blogg!

Kategorier

Senaste kommentarer