Första snön

 

Efter att ha snöat i nästan ett dygn såg landskapet utanför mitt fönster här i Sundsvall verkligen ut som ett vitt vinterland. Så otroligt vackert! Julstämningen bara stiger och nu hoppas jag innerligt att snön håller i sig ett bra tag. Min älskade vän Marieke frågade om jag ville följa med henne och pojkvännen Gustav ut på en liten söndagspromenad och jag hakade naturligtvis på. Så med kameran runt halsen traskade vi iväg till en park några kilometer bort och jag passade på att ta bilder på allt det vackra. 

 

 

 

Gustav och Marieke <3

 

 

 

Någon hade gjort en minimal snögubbe på en parkbänk, och den var ju för gullig för att inte fotas!

 

 

 

Allt är så otroligt vackert under ett täcke av snö.

 

 

 

 

 

Hittade en drömgård strax intill parken som jag var tvungen att ta bild på också, så mysiga hus.

 

 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 19.11.2017 kl. 18:23

Jag ser rött!

 

Jag fortsätter genast med mitt röda tema här på bloggen och tänkte börja med att lista sånt som får igång mitt adrenalin lite extra mycket och verkligen gör att jag ser rött...

Mest störande ljud

Alltså det kunde väl nästan vara vilket som helst ljud som en plötsligt hakar upp sig på och som inte vill försvinna. Som då folk pratviskar på ställen då dom egentligen bara borde hålla käften, eller som då någon granne bestämmer sig för att borra högt och ljudligt tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Eller då hen man sover med börjar snarka utav bara sjutton och man helst vill slänga ut personen genom fönstret, eller som för någon vecka sedan då en kvinnan på bussen började harkla sig och fortsatte med det mer eller mindre var tredje sekund under hela resan. Blir irriterad bara av att tänka på detta!

Most punchable face

Det måste ju ändå vara Jeoffrey Baratheon från GoT.

Får humöret att svänga från glatt till argt

Personer som inte kan anpassa sig. Man måste såklart inte alltid må bra eller ens vara glad, men man kan väl ändå försöka om man en gång tagit sig ut bland folk? Tala ut om vad som är problemet och få stöd, men släpp det sen (om det är nåt litet skitproblem) och förstör inte dagen/kvällen för alla andra. Blir tokig på personer som envist ska vara sociala men ändå sen sitter och förgiftar atmosfären med sin negativitet.

Senaste publika utbrottet

Jag har så gott som aldrig publika utbrott, inte sådär att jag gör en scen eller något i alla fall. Någon skulle kunna slå mig i ansiktet mitt på ljusa dan framför andra människor och jag skulle troligen bara skämmas över att det väckte uppmärksamhet.

Mest ilskeframkallande doft 

Syntetiska doftljus stressar mig.

Personlighetstypen som får mig att se rött

Ja jösses det finns väl knappast bara en. Men rent generellt så gillar jag inte personer som inte tar hänsyn till andra människor. Som inte alls verkar ha det i sin kropp att lyssna, beakta och backa då det inte är hens plats att vara i centrum. 

Bloggkommentarstypen som gör att jag snedtänder

Nu har ju jag nästan uteslutande fått positiva kommentarer här på bloggen, men folk som enbart är ute efter att såra eller provocera i sin kritik skulle nog få mig att se lite extra rött.

Mest rant-framkallande händelse

Det är nog dålig, krånglig eller bara riktigt långsam service. Jag har väl kanske inte det bästa tålamodet men jag brukar ändå vara förstående. Men efter de senaste tre månaderna i Sverige har jag stött på en hel rad med problem och som inte blivit bättre av icke-kompetent personal och riktigt dåliga servicesystem där flera personer i kundservice ordagrant sagt: ”Ja ojdå, hur ska vi göra då? Det verkar som att det här inte går att lösa…” Ursäkta? Du sitter i kundservice och er explicita, nej ENDA, uppgift är att hjälpa era kunder med problem? Om inte ni kan fixa det så vem ska då? Gör ett undantag och se till att det fungerar för sjutton!!! Ja här blev det ju verkligen en rant nu, haha. 

Vad får dig att se rött? 

Den här listan är lånad av Clara

 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 18.11.2017 kl. 11:14

En röd vecka

 

Idag fick jag den här månadens mens. Kan väl inte påstå att jag nånsin riktigt skuttar av glädje när jag det är dags igen, men jag har ändå mycket jag ska vara tacksam över också när det gäller min menstruation.

Bland annat kan jag vara glad över att mens inte anses vara ett tecken på smuts och svaghet där jag bor, vilket det anses vara på många andra ställen runt om i världen. Eller hur är det egentligen med det där? För visst tycker ju dom flesta också här i Norden att mens är lite äckligt ändå? Att det helst inte ska pratas om  i allmänna rum och att kvinnor själva inte behöver dra fram mensskydden framför andra oförberedda stackare? För så tycker i alla fall jag att det faktiskt är. Nej, jag tvingas inte bo i ett särskilt tält under mina mensveckor och ingen har heller våldfört sig på mig så fort jag fick min första blödning. Men mens fortsätter ändå att vara ganska tabubelagt i vårt samhälle.

Underbara Clara körde i höstas en röd vecka på sin blogg, där bland annat mens var ett centralt tema. Nu har jag alltså fått månadens mens och vi närmar oss juletider så jag tänkte sno hennes idé och snacka om rött i mina inlägg nu i några dagar framöver. Hur låter det? Själv är jag otroligt taggad i alla fall! 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 16.11.2017 kl. 22:35

Så klär du dig som Eleven från Stranger Things

 

 

 

 

På årets sista halloweenfest (ursäkta men äntligen är halloween över kan jag ändå tycka, är det inte dags att lämna hösten nu och möta upp julen istället?) bestämde jag mig i sista sekund för att vara älskade Eleven från Stranger things. Tog mig nyligen an seriens båda säsonger och såg alltihop på kanske två dagar. Fantastiskt stuff. <3 

Stilen jag gick in för var den efter hennes make over i säsong två, då hon går från lockigt troll till 80-tals punkare. Jag älskade den här outfitten väldigt mycket och tänkte att jag kunde köra den på festen också. Och förutom att jag lät bli att kamma håret bakåtslickat (jag lade upp hälften i en tofs på huvudet istället) så är jag riktigt nöjd med slutresultatet också! 

Om du känner för att vara Eleven på någon temafest eller liknande i framtiden rekommenderar jag det varmt. Det är nämligen inte alls speciellt svårt att åstadkomma eftersom man faktiskt har det mesta hemma i garderoben. 

För att fixa Elevens stil behöver du:

Klassiska jeans (får gärna vara lite lösa och gå att kavla upp)

En svart t-skjorta

Ett brunt bälte

En klassisk svart skarf (att ha runt armen, jag hade ingen svart utan använde istället en mörkröd och det såg snyggt ut)

En stor och svart kavajrock

Converse

Svart ögonskugga

Gör så här:

Klä på dig kläderna

Lägg ett ordentligt lager svart ögonskugga kring ögonen (jobba in det tills du är nöjd med hur det ser ut)

Tillägg övriga valfria sminkprodukter efter egen smak (till exempel snyggt läppstift)

Lägg på dig conversen, gå ut och känn dig fullständigt "bitchin"

 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 16.11.2017 kl. 12:39

Tre inlägg som inspirerar

 

Bland de större skribenterna är det nästan bara Underbara Clara och Lady Dahmer som jag läser på daglig basis för tillfället. Och även dom följer jag främst upp på Instagram. Resten av bloggarna jag kikar in hos finns på Ratata naturligtvis. Här är några av många inlägg som inspirerat mig just nu!

 

Det som lockar mig absolut mest till Underbara Claras blogg är fotona från hennes härliga hem. Sommar, höst, vinter eller vår, rum och ljus är alltid lika vackra. För att inte tala om inredningen som är att dö för. Allt från golv och tapeter, till möbler och dekorationer inspirerar mig varje dag. Särskilt bilderna med vy från vardagsrummet in i matsalen kan jag knappt se mig mätt på. Låt er också inspireras på hennes blogg, bland annat under julkategorin nu i annalkande adventstider!

 

Också Lady Dahmer inspirerar i vart och vartannat inlägg så det är ju självklart svårt att enbart välja ett. Därför rekommenderar jag även här att ni går in och tar del av hennes texter och feministiska aktivism omedelbums. Om underbara Claras blogg är min lugna peace-bubbla i vardagens stress så är Lady Dahmer den där käftsmällen jag behöver för att vakna upp igen och inse fakta. Om jag måste välja ett så är hennes inlägg om offerskap en särskild inspirationskälla just nu.

 

Hur mycket jag än står för feministisk aktivism så är det ändå på Instagram som följer flest feministiska konton ändå. När det kommer till bloggar gillar jag att fyllas av varma bilder kring hem, inredning, bakning och hållbar livsstil. Äkta hem är en sådan blogg och ett av de senaste inspirerande inläggen handlade om hållbart julpaketerande!

 

Vad och vem inspireras ni av?

 

Adrienne Westerback
Publicerad 15.11.2017 kl. 21:55

Värsta och bästa citaten

 

 

Bästa Memen: Kermit the Frog är en oövervinnerlig favorit.

Bästa ordspråket: ”Kom ihåg gårdagen, dröm om morgondagen, lev idag”.

Sannaste citatet: ”There is no greater wealth in this world than peace of mind”.

Bästa tack-frasen: Den bästa tacken är ändå den som inte riktigt kan uttryckas med ord. Som nästan gör personen mållös. Tacket kommer istället då genom kroppsspråket, ögonen och tystnaden. 

Bästa dissen: I den här kategorin är min farmor överlägsen. Hon har dissat folk till höger och vänster i sitt liv, med inte så mycket som ett knyck på huvudet. En klassiker är kanske ändå då hon fått nys om att någon har en ny partner och hon skamlöst frågat ”Ser han ut någo för världen då?”, vilket löst översatt är en undran om personen utseendemässigt är något att hurra över . 

Bästa komplimangen: När folk sagt att jag är snäll eller smart. Det värmer djupt.

Sämsta komplimangen: ”Du som är en plugghäst” Jag vet inte varför men det skaver fortfarande, själva uttrycket alltså, inte faktumet. Jag har alltid varit väldigt duktig och jag läste mycket i lågstadiet, men också nu faktiskt. Främst för att jag tycker det är ganska roligt. Tror ordet stör mig eftersom jag vet att det ursprungligen har en ”negativ” bemärkelse. 

Sånt jag sagt och minns: När min syster och jag pratade om filmen The Hobbit efter att ha sett den på bio med några vänner och jag konstaterade ”Men du var väl inte med?” Det har jag fått äta upp i snart fem år nu.

Sånt jag sagt och inte minns: Massor av roliga fraser som min familj påminner mig om att jag sagt som liten. På den tiden var jag betydligt mer modig, frispråkig och mindre brydd av vad andra tyckte om mig. Nu för tiden varken orkar eller vågar jag uttrycka min åsikt enbart för att jag är för trött och rädd för att starta bråk, inte för att jag inte har saker att säga. 

Sak jag ofta säger: ”Jag bryr mig inte så mycket om vitsordet/slutresultatet bara jag får det gjort”. Stämmer egentligen inte alls eftersom jag ofta vill lyckas jättebra men det hjälper faktiskt att hålla nerverna i schack i alla fall, 

Känt säg som aldrig skulle komma ur min mun”Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge” Blir så nervös på det säget. Stämmer väl kanske i grunden men fy så irriterande det är när man faktiskt är den som väntar och tiden aldrig gått så segt som i den stunden.

 

Den här listan har jag lånat av Underbara Clara

 

Adrienne Westerback
Publicerad 15.11.2017 kl. 11:41

Älskade november

 

 

 

 

Skrev inte ett inlägg vid månadsskiftet den här gången fast jag gillar den här månaden, men november är långt ifrån över än. I själva verket tycker jag nästan att det är just nu som vi befinner oss i mitten av dess famn: träden står nakna, himlen är grå och den första frosten verkar ha kommit för att stanna. Allt är så himla vackert och varje morgon bannar jag mig själv för att ha glömt kameran hemma.

Jag har några intensiva veckor bakom mig. I den senaste kursen, "Berätta med ord, ljud och bild", var det learning by doing som gällde. Vi jobbade 8-17 varje dag och lärde oss att producera material för foto, tv och radio. Det var så otroligt roligt, mycket roligare än jag nånsin kunde trott! Men också väldigt tids-och energikrävande. Känns ändå som att jag för första gången på länge lärde mig nya saker till 100%, vilket inte händer så ofta.

Fattar inte heller vart dom här veckorna försvann? Plötsligt är det redan ny kurs och när den är över om ytterligare fem veckor är det bara en vecka till jul? Aja. Tror den kommande månaden visserligen också är krävande, men hoppas att jag har mer energi över för att dela med mig av det mesta här också. Vi håller tummarna för det! 

P.S. Njuter av det första glöggmyset ikväll. <3

 

Adrienne Westerback
Publicerad 14.11.2017 kl. 19:07

DIY: Ansiktsmask som piggar upp hösttrött hud

 

 

 

 

När det kommer till hud- och hårvård så försöker jag hålla allting så naturligt och ekologiskt som möjligt. Jag gör min egen tandkräm, deodorant och saltvattenspray. Jag tvättar håret med bikarbonat och smörjer in kroppen och ansiktet med kallpressade oljor efter duschen. En del produkter köper jag nog, mest för att jag är en svag och nyfiken individ som ibland måste prova på nya grejer. Men även där försöker jag hålla det så fritt från syntetiska ämnen som möjligt. 

Och jo, självklart sysslar jag ju med detta eftersom det är vad jag själv anser är bäst för min kropp, miljön osv. Men också till stor del eftersom jag tycker det är genuint roligt att få tillaga sina egna badrumsprodukter från scratch! För mig är det nästan en form av hobby att utveckla min kunskap på det här området, hitta bra råvaror jag kan handla och slutligen "kocka" ihop dem själv hemma till något som är bra för mig. Så det samma gäller naturligtvis också ansiktmasker.

Mina ansiktsmasker har alltid (manuka)honung som bas. Sedan är det egentligen mest upp till var och ens preferenser (vill du djuprengöra, återfukta, eller ge huden "nytt liv"?) och hudtyp vilka andra ingredienser som läggs i. Det är hur lätt som helst att googla fram olika hemmagjorda recept och jag kan lägga upp flera i ett annat inlägg, men här kommer i alla fall receptet på en personlig favoritmask, som både rengör och återfuktar huden på samma gång!

Ingredienser:

1 tsk Manukahonung (går lika bra med vanlig honung, men manukan har visat sig vara ännu mer effektiv i sina vårdande egenskaper)

1 tsk turkisk yoghurt

1 tsk spirulinapulver

Gör såhär:

Blanda först ihop honungen och spirulinapulvret innan du sedan lägger till yoghurten. Rör om tills allt är blandat i jämn smet, applicera på ansiktet och låt sitta i minst 15 minuter. Skölj bort med ljummet vatten.

YOGHURT — Yoghurten innehåller laktossyra, som har en exfolierande effekt och stimulerar produktionen av kollagen.

HONUNG — Honung hjälper till att hålla huden mjuk och fuktig, men dämpar även hudirritationer, motverkar ärrbildning och skyddar mot mängder av olika bakterier. 

SPIRULINA — Spirulinaalgen är en blå-grön alg, rik på antioxidanter, klorofyll, vitaminer och mineraler som gör att huden syresätts och kan då få mer lyster. Spirulinan är också milt rengörande och uppmjukande.

 

Adrienne Westerback
Publicerad 14.10.2017 kl. 21:56

Ett veckoslut i Stockholm

 

För en vecka sedan åkte jag ner till Stockholm för att möta upp mina älskade vänner och tillbringa ett härligt stadsveckoslut där med dem. För mig innebar det tidig avfärd och svintidig ankomst, men eftersom båten som Manda och Fejo kom med också var framme i arla morgonstund så gjorde det inget. Dessutom blev vi bjudna på ett fantastiskt morgonmål hemma hos Fejos morbrors fru som gjorde den halvobekväma resan värt det. Där kunde vi sedan också ta oss en ordentlig powernap för att orka med resten av dagen innan vi skulle möta upp Aino vid lunchtid. 

Veckoslutets väder bestod av regn, regn och ännu mera regn. Men det gjorde inget. Jag hade det roligaste två dagarna jag haft på väldigt länge. Vi skrattade så vi grät flera gånger, skojade, skvallrade, shoppade, och åt massor av gott under hela tiden vi var där. Blir fortfarande varm när jag tänker på hur roligt jag hade det, och hur lycklig jag är som har sådana fina vänner. <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 13.10.2017 kl. 17:58

Höstlistan 2017

 

Visa en bra höstbild från ditt arkiv.

Beskriv din kommande höst i tre ord.

Intensiv, lärorik, oförglömlig.

Vilka är dina bästa minnen från sommaren 2017?

Midsommaren, Baltic Jazz, Farmors Café och sista veckornas ledighet.

Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Bästa är att allt blir så mycket bättre. Molnigt väder kanske gör mig lite trött men annars har jag inget emot det alls. Lövträden blir vackrare än någonsin. Tända ljus är mysigast just nu. Städerna är trevligare. Vet inte om det ens finns något sämsta.

Hur höstmyser du?

Med mammas stickade yllesockor på fötterna, tända ljus på fönsterblecket och med en kopp te i famnen under täcket medan jag tittar på serie på Netflix. 

Vilka böcker har du planerat att läsa i höst?

Har egentligen inte planerat någon läselista, men bland de oläst böckerna på hyllan finns bland annat Flickan och skammen (Katarina Wennstam), Fågeln som vrider upp världen (Haruki Murakami) och Laudatur (Peter Sandström). 

Dina 3 bästa hösttips – alla kategorier? 

Köp en färgglad regnrock eller gummistövlar, trotsa vädret och gå ut på en promenad för att beundra höstfärgerna, umgås med vänner så mycket du orkar för de tillför massa värme och glädje som det annars kanske känns snålt med i den grå vardagen.

 

 

 

 

Hur ser din höstoutfit ut?

Jeans, någon skjorta eller varm tröja, Doctor Martens på fötterna, och vinterrocken utan foder.

Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?

Att journalistyrket definitivt är något för mig, men i vilken form känns ännu lite oklar. Någonstans mellan grävande, avslöjande, hjälpande och reportage skulle vara kul.

Vad har du på TO-DO listan just nu?

Idag: föreläsningar 10-17, eventuellt gym eller yoga efter det, självstudier någonstans där emellan och så att ringa både mamma och Sussu. Och sådär ser i princip alla dagar ut.

Några tips på hur man botar höstdeppigheten?

För det första är det okej att vara deppig, så deppa av dig ordentligt istället för att hålla känslorna inne. Men för att det inte ska gå över styr, hjälper det att skapa stunder för sig själv. Ta en promenad, lyssna på en bra podd, lyssna på musik, se en film eller serie, meditera. Tillåt dig vara ensam och att slappna av ordentligt någon timme per dag, så kanske du orkar bättre med allt annat sedan.

Bästa musiken för regniga dagar?

Alltså musiken på min plugglista är ganska skön, finns på Spotify under namnet Chillhop Study Beats. Annars funkar Adele och Florence + The Machine för mig.

Vad är två nya grejer du vill lära dig i höst?

Använda min systemkamera mer korrekt och hur man ska tänka som journalist i praktiken.

Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?

Orphan Black, Game of Thrones, Gilmore Girls och Call the Midwife är några riktigt bra serier i totalt olika genrer. 

Vilka bloggar frossar du i för tillfället?

Samma som förut: Underbara Clara och Lady Dahmer. Men inte ens dem har jag läst särskilt aktivt på länge nu, prioriterar min tid annorlunda tydligen.

 

 

 

 

Topp tre favoritdrycker i höst?

Grönt te, mjölk, vatten.

Vad är den höstigaste maträtten?

Batatfranskisar i ugn tillsammans med vitlök, lök och citron, som serveras till gräddfilssås. 

Var hänger du helst under helgen?

Ungefär varannan helg hemma så att jag bara kan återhämta mig och vila ut, och varannan/var tredje helg gör jag gärna någon liten utfärd eller liknande med kompisarna.

 

 

 

 

Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?

Jadå, åtminstone en. Till Stockholm det andra veckoslutet i november, ser verkligen fram emot det!

Hur förbereder du dig för vintern?

Jag förbereder mig inte för vintern. Istället investerar jag i hösten och jultiden. Men vintern får gärna vara mer snöig och mindre töig i år.

 

Adrienne Westerback
Publicerad 12.10.2017 kl. 15:28

Adrienne, 23. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA, men är just nu på utbyte i Sverige och läser journalistik vid Mittuniversitetet i Sundsvall.

Tycker om snälla människor, naturlig kroppsvård, stt skriva och att ligga i timmar framför Netflix. 

Välkommen till min blogg!