Underbara boningar

 

Ja jag vet att det här är tredje eller kanske fjärde inredningsinlägget med i princip samma slags bilder som i de tidigare, men jag är väl inne i nånslags fas just nu so please bear with me, ok?

Om jag har rusta-upp-ett-litet-torp-och-flytta-in-i-det-och-bo-där-resten-av-mitt-liv-feber? Förmodligen. Men just de här bilderna kan jag lova att jag inte visat er förut. Och dessutom har jag varit snäll nog och pusslat in bilderna i de tidigare inläggen i collage för att det inte ska bli så himla långt. Men nu är det slut med det! Här ska det inredningsgottas så det står härliga till, jajaminsann. Bilderna är alla snodda från mitt älskade Pinterest.

 

Hanna Honigblume — Älskar färgerna i det här rummet; den randiga kudden, blommorna i flaskan och så den söta ljuskronan ovanför.

 

lantlivnorregrd.blogspot.de — Men kolla skålen?! En vacker dag ska jag tamigtusan servera mina gäster eller barnbarn eller varför inte bara mig själv hallon i en sådan.

 

casinhacolorida-simone.blogspot.com.br — Fotogenlampan, den gamla vågen och sen duken som skydd för skrymslet bakom, behöver jag säga mer?

 

nordingarden.blogspot.com — Här är det rottingfåtöljerna och pelargonerna i kombination med det ljusa rummet som får mig att dra efter andan.

 

nordingarden.blogspot.se — Lite mer skugga och mys i sovrummet. Härlig tapet, ljuvligt nattduksbord och en liten lampa jag skulle kunna ta med mig hem när som helst.

 

instagram.com — Igen, färgerna! Och så blir jag så himla sentimental då jag ser dom gamla dynorna och täckena från 70-talet, exakt sådana fanns hos min mommo <3

 

nordingarden.blogspot.com.ee — En vedspis är ju ett måste i mitt lilla torp sen, och en snygg keramikkanna från loppis att lägga ängsblommorna i.

 

instagram.com — Blev väl mest förtjust i lugnet över bilden, dom harmoniska färgerna, dörrkarmarna och den söta hunden på det vackra trägolvet längre bort. Ett sådant där hem vill jag också ha nångång.

 

instagram.com — Om det inte blivit klart förrän nu så är jag överdrivet förtjust i allt som heter punch-/kaffe-/glasveranda. En ljus sådan med gulliga allmogefönster, en söt gammal soffa i trä, matchande fåtöljer, trevliga färger och pellargoner på fönsterbrädena så är jag antagligen nöjd för resten av livet. Skulle säkert kunna leva i det rummet.

 

Decoholic — Samma tankar som ovan, men här är ju mattan guld värd!

 

underbaraclaras.se — Bordet och lampan vill jag ha i mitt framtida kök.

 

Vad gillar ni i inredningsväg? Tipsa mig gärna om något jag borde veta eller någon jag borde följa på sociala medier! 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 21.07.2017 kl. 20:48

Landsbygden i mitt hjärta

 

Saxat från min Instagram:

 

"Blir löjligt lyrisk över sandvägar på landsbygden såhär års, kantade med gamla röda lador och med tak av lummigt gröna träd ovanför.

 

Vägen till ut till sommarstugan <3

 

Följ mig på: @silvermarauder

 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 20.07.2017 kl. 21:20

Kultursommarlistan

 

 

 

Vad läser du på stranden eller i parken?

Det har varit väldigt lite läsning hittills, tyvärr. I början av sommaren lyssnade jag på en rad ljudböcker men hela juli har jag haft paus. Jag har massor av böcker hemma i Åbo som kunde börjas med men jag åker ju av och an mellan stan och Kimitoön varje vecka så jag har väl tyckt att det är ett enda släpande. Men nästa gång jag kommer till stugan ska jag ha en bok med!

Blir det något festivalbesök?

Om Baltic Jazz räknas så ja, hehe. Tänkte verkligen besöka Ruisrock men sedan tog biljetterna slut och jag grämde mig inte det minsta. Det är skönt att bara vara ledig över veckosluten också.

Vilken serie maratonar du under regniga dagar?

Under våren kollade jag OITNB men när jag väl kom till säsong 5 har mitt intresse svalnat en aning. The Handmaid’s Tale är jag ivrig att få se men annars är väl deckarserier passande för regniga dagar och sen börjar jag väl snart titta på GoT.

 

 

Vems sommarprat lyssnar du på?

Förr hörde vi jämt på radio här på stugan och jag skulle väl knappast ha något emot sommarpraten, men eftersom ingen förutom pappa är en Vegalyssnare så blir det inte av. Om jag hade bott i Sverige hade jag med glädje lyssnat på åtminstone Clara Henrys och Liv Strömqvists sommarprat.

Ser du fram emot någon film på bio?

Jag har inte sett Wonder Woman ännu så den skulle jag gärna se.

Vilka band & artister utgör sommarens soundtrack?

På min sommar2017-lista finns mycket av det som redan bränner sönder öronen på varje Loop-lyssnare, det vill säga en massa typiska 2010-tals hitlåtar. Dom är alla väldigt lika men jag älskar glad feel good musik när jag kör bil eller annars bara hänger såhär på sommaren.

 

 

Vilken tidskrift tar du med dig till villan?

Astra såklart! Sedan gillar jag att bläddra i svenska vecko- och trädgårdstidningar även om dom inte är just tidskrifter.

Ska du besöka någon sommarteater?

Jadå, det blir Raseborgs sommarteater med deras uppsättning av Foot Loose om ungefär en och en halv vecka! Älskar sommarteatrar och vi brukar gå ungefär vartannat år någonstans, beroende på intresset förstås.

Kan du tipsa om något evenemang i din hemort?

Dom flesta evenemangen har väl i princip varit och farit redan, men däremot rekommenderar jag varmt att ta sig tiden för ett veckoslut här på ön för det finns verkligen massor att besöka. Inte väldigt mycket underhållning kanske men vacker miljö, fina matplatser (Söderlångviks café Vivan!) och härliga upplevelser. För att inte tala om skärgården ytter om Kasnäs dit det går kryssningar ut till Hitis-Rosala, Bengtskär och Örö varje dag. Högsåra med Farmors Café är också ett måste. Alltså, inte för att skryta, men Kimitoön är absolut en av de vackraste platserna i hela landet. Och jag överdriver inte, kom och titta själv! 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 19.07.2017 kl. 12:46

Inspo till bläck på huden

 

Har fått en del inspo till tatueringar på den senaste tiden. Mitt intresse för att överhuvudtaget skaffa någon tatuering går lite i vågor hela tiden eftersom jag inte har något som helst emot idén men samtidigt egentligen inte heller har något behov av en. Men det som väl mest bromsar mig är tanken på att ångra valet av symbol eller whatever jag nu sen skulle pränta in i huden. Det måste ju vara något betydelsefullt men samtidigt simpelt, litet och snyggt och gärna något jag inte ångrar senare. Har delat upp mina intresseområden enligt följande: yoga, feminism, självacceptans och Harry Potter. Har grävt fram några helt fina bilder på Pinterest också! Dom här är inte nödvändigt dom bästa varianterna men dom enda där tatueringen inte bara var en grafisk design utan fanns på någons hud. 

 

 

Månfaserna

 

GRL PWR

 

Ahimsa —yogaprincip om icke-våld och medkänsla för alla levande ting

 

Harry Potters glasögon och ärr

 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 18.07.2017 kl. 21:08

En tur genom Dalsbruk

 

Kimitoön som plats konfunderar ibland folk som inte känner till den så bra. Det händer exempelvis att människor jag möter påstår att jag är från Kimito och ser förvånade ut då jag rättar dem och säger nej, jag är från Kimitoön, men inte Kimito. Så låt mig en gång för alla klargöra några grejer:

- Ön i sin helhet heter Kimitoön

- Fram till år 2009 fanns det tre kommuner: Kimito, Dragsfjärd och Västanfjärd

- För 8 år sedan slogs alla tre ihop till en enda kommun med samma namn som hela ön, vilket kan vara lite confusing

- Dom tre orterna ovan finns fortfarande kvar som byar

- Dalsbruk är lite som Dragsfjärds "huvudstad"

- Är man från Dalsbruk skulle det dock aldrig falla en in att säga att man är från Dragsfjärd eller än mindre Kimitoön, man är bara från Dalsbruk

- Jag gick i lågstadieskola i Björkboda (som inte finns längre), högstadie i Dalsbruk och gymnasie i Kimito

Sådärja, lite onödig fakta, men ack så betydelsefull om man är en sann Kimitoöbo. Jag har delvis mina rötter i Dalsbruk eftersom min moffa är född och uppvuxen där, och så har jag ju gått både dagis och högstadiet där. Men ändå är det inte på något sätt en plats som jag någonsin sett som mitt "hemställe". Det har på något vis känts avlägset och bara ett ställe man besöker. Men visst är där allt bra fin såhär års då allt är grönt och vackert. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 18.07.2017 kl. 16:05

En lista i kvadrat

 

Två saker som ännu inte nämnts på bloggen

— Kanske har nämnts men hur som helst, att jag letar efter en kreativ journalistisk utbildning mellan 1-3 år i vilken det ingår massa praktisk övning som jag kunde gå efter min magister här i Finland.

— Att jag kommer vara i Åbo nästa helg och att det blir första veckoslutet där på sex veckor.

 

Två maträtter som jag inte kan laga men vill

— Kanske inte riktigt någon maträtt men snygga våningstårtor med dekorering och allt skulle vara väldigt coolt att kunna göra!

— Annars måste jag säga att jag inte vet vad jag inte kan laga om jag inte provat först. :)

 

Två saker jag ofta tänker på

— Min psykiska hälsa. 

— Min ovissa framtid.

 

Två saker jag måste börja tänka på

— Dom praktiska arrangemangen med min flytt till Sundsvall. Ingen stress riktigt ännu men så småningom.

— Att meditera oftare.

 

Två materiella saker jag vill äga

— En riktigt riktigt bra systemkamera som man också kan filma med.

— Ett eget torpaktigt hus på landet bland lummiga gamla träd och sommarängar.

 

Två saker jag har gjort den senaste tiden

— Jobbat.

— Levt stugliv.

 

Två saker jag brukar göra på kvällarna

— Läsa bloggar och skriva inlägg till min egen.

— Yoga eller stretcha.

 

Listan är snodd av Miilo

 

Adrienne Westerback
Publicerad 18.07.2017 kl. 11:56

Mini-semester för själen

 

Har haft en toppenhelg överlag men också vädermässigt. Solen har stekt på här i Västanfjärd och vi har njutit. Varit på utfärd, fikat i Dalsbruk, umgåtts med moster och morbror, gått på länk, tränat och simmat. Tog mitt allra första dopp för den här sommaren igår! Kan inte minnas om jag någonsin varit i såhär pass sent förut, men det har ju varit väldigt kallt. Först isade det en stund men sedan var det riktigt skönt. Vi simmade 400 meter med mamma och efter att först ha legat och baddat på varsin solstol i några timmar före det var det riktigt svalkande. Helt ok tycker jag. 

Adrienne Westerback
Publicerad 17.07.2017 kl. 17:47

Lätt sommarlunch

En tidig fredag eftermiddag kände vi oss plötsliga hungriga här på stugan men kunde inte kocka ihop något större eftersom vi var bjudna på middag till kvällen till min morbror. Mamma grävde i kylen, drog fram både ägg och bacon och föreslog att hon skulle steka upp det. Hon fick genast medhåll av pappa och mig som började rusta ihop rostbröd, tomat och sallad. Med lite smör under och gräslök på toppen blev det väldigt enkla men fantastiskt goda BLT-smörgåsar som vi alla tre glatt mumsade i oss bara 20 minuter senare. Salladen och gräslöken från eget kryddland dessutom. En lätt lunch ute i solen på terassen satt mycket bra för själen. <3

 

Du behöver

Bröd av valfri sort

Smör

Sallad

Ägg

Bacon

Tomat

Gräslök

Salt

Ev. Majonäs

 

Gör såhär

Rosta bröden, stek äggen och baconen enligt preferens (vi gjorde äggröra), skär upp tomat, lassa på allting i valfri ordning och avnjut!

Adrienne Westerback
Publicerad 17.07.2017 kl. 11:38

Vaniljglass och jordgubbar

 

Vad är mer somrigt än en skål vaniljglass och färska jordgubbar? Okej det finns ju massor av somriga saker men eftersom jordgubbssäsongen nyligen börjat är en ju extra lyrisk just nu. En av fördelarna med en kall sommar är ju att blommor blommat längre och att jordgubbsskörden skjutits upp så vi får säkert äta fina jordgubbar ända in i augusti i år! Härligt härligt. 

Adrienne Westerback
Publicerad 16.07.2017 kl. 21:33

20 ganska roliga frågor

 

Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?

Ffion Eden Signe Ileana. Jag älskar att sitta och fundera på namn, inte kanske just till eventuella framtida barn, utan för att namn fascinerar mig och är så himla spännande. Sedan är det alltid bra att ha på lager till en potentiell roman. :)

Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?

How about fantastisk kärlek med bra sex?

Har du bra självförtroende?

Nae, eller jag vet inte. Folk menar ju att det är skillnad på självförtroende och självkänsla men jag vet inte vad som skiljer dem riktigt. Självkänslan är åtminstone den jag kämpat med under större delen av mitt liv och som äntligen börjar gå uppåt lite. Självförtroendet är kanske det som är bättre, för jag har alltid varit envis och trots massa tvekande gör jag ändå allt på mitt eget sätt.

Nämn tre saker på din att-göra-lista?

Vardagliga saker:

1. Börja förbereda min flytt till Sverige och allt vad den innebär.

2. Hjälpa mamma måla panelen i köket på stugan.

3. Börja skriva på mina sommarfrilansprojekt.

Livet generellt:

1. Ta min magister vid ÅA.

2. Läsa en masterexamen i specialiserad journalistik.

3. Resa genom kontinenten Afrika.

Beskriv ditt drömutseende.

Tro det eller ej men jag är jävligt snygg som jag är.

Någon du har kysst?

Mikael.

Har du kvar klädesplagg från då du var liten?

Min mamma har några någonstans tror jag.

Är du nöjd med din profilbild på Facebook?

Jepp, det för övrigt samma som här på bloggen.

Vad väljer du, godis eller chips?

Chips, för jag gillar inte godis alls. 

Hur uppvaktar man dig?

Överraskningar med tanke och kärlek bakom! Kidnappa mig ut på ett äventyr, en resa, en middag, en picknick, en promenad i regnet — vad som helst. Jag känner mig mest älskad då någon gör något med enbart min lycka i åtanke.

Har du rykten efter dig?

Är uppvuxen på Kimitoön (liten ort, alla känner alla etcetc) så vem vet? Men på den här orten är jag nog så pass ointressant att det inte kan vara fråga om några större hemskheter, haha.

Din absolut sämsta egenskap?

Jag ältar precis allting. Hela tiden.

Din bästa egenskap?

Min högkänslighet.

Kan man vara vän med sitt ex?

Jodå det finns det många bevis på. Men alla fall är väl unika och olika.

Har du kysst en kompis?

Flera stycken.

Hade du kunnat ha distansförhållande?

Absolut, är kärleken stark är det nog inga problem. Fast problem får det ju också finnas förstås.

Hur lång är du?

173 cm senast jag mätte. 

En vacker person?

Min mamma.

Ett boktips?

Elin Bengtssons ungdomsroman Ormbunkslandet.

Bäst just nu?

Livet på sommarstugan.

 

Listan lånad av Sandra Beijer

 

Adrienne Westerback
Publicerad 13.07.2017 kl. 22:04

Adrienne, 23. 

Studerar genusvetenskap, journalistik och litteraturvetenskap vid Åbo Akademi.

Tycker om kultur, promenader och mysiga caféer. Feminist som älskar att skriva, skratta och lära sig så mycket som möjligt om sådant jag brinner för. 

Välkommen till min blogg!