Listan om kompisar

 

Hur är du som vän? 

Rätt så lojal skulle jag vilja påstå, man kan liksom räkna med mig tycker jag. Sedan har jag lätt för att sätta mig in i andras situationer och känna med dem, oberoende om det är bra eller dåligt. Jag är också snäll, omtänksam och värnar om relationerna.

Sämst som vän?

Bjuder sällan ut mitt sällskap, eller i alla fall när det gäller umgänge med personer som kanske inte är mina närmaste vänner. Jag är väldigt dålig på att svara på sms, jag är tankspridd och beroende på dagen lagrar jag bara hälften av informationen jag får in, inklusive det som vänner berättar åt mig. Och så är jag väldigt känslig, fast det är ju mest mitt eget problem.

Vad stör sig dina vänner på med dig?

Det att jag är dålig på att svara i telefon. Men sedan tror jag också att många kan tycka det är jobbigt då jag ofta ska debattera/ifrågasätta/vara den ”jobbiga” om jag inte håller med i något. Folk kan inte skämta på samma sätt i närheten av mig eftersom jag inte tolererar onödiga kommentarer osv.

Återkommande vänproblem?

För tillfället mest att jag inte har så väldigt många nära vänner. Under de senaste fyra åren har min kärnvänkrets, som i gymnasiet var ganska stor, minskat radikalt och jag kan inte påstå att jag har mer än 2—3 bästa vänner kvar. Det är inte bara mitt fel, utan en del har man glidit ifrån och vissa har flyttat utomlands osv. Men de flesta har jag liksom mest bara tappat lusten att umgås med tror jag. Det klickar inte längre och jag är trött på att jargongen fortfarande är likadan som då vi umgicks som 17—18 åringar. Jag orkar inte med massa ytligt fjanteri längre och det kan säkert också bero av min ångest. Mina relationer måste vara genuina och någorlunda djupa och jag måste känna att jag mår bra, kan vara mig själv och att jag får ut något av dem, annars får det vara. 

Typiskt för dig som vän? 

Om en vän har något otalt med någon så stöttar jag dem alltid, oavsett om min vän har ”rätt” eller ”fel” i situationen. Jag kan inte vara en ”neutral” vän, det ser jag ärligt talat som ett svek och har därför också svårt för vänner som gör så då man anförtror dem något. Visa sympati och förståelse för sjutton!
Det är också typiskt mig att bry mig ”för mycket”, det vill säga vara den som bär relationen, ser till att allt är bra och att vännen är nöjd med mig. Inte hälsosamt i längden och något jag jobbar på att inte göra lika mycket längre.

När blir du sur?

När det är en envägs relation. När personen inte bryr sig om mig, aldrig frågar hur jag mår eller då jag helt enkelt blir åsidosatt. Har väl inte hänt på länge nu dock. Och så blir jag väldigt irriterad då det finns brist på respekt och vännen tror den kan säga/göra/vara hur som helst. 

Tråkigast med dina vänner?

Att jag ser dem allt för sällan. Min syster bor och lever sitt liv i Jeppis och Sussu studerar i Vasa. Studiekompisarna kommer jag inte se på ett år nu pga utbytet. Men det är desto finare att få träffa dem sen. <3

Önskeegenskap som vän?

Att jag tog för mig mer. Att jag var mer pratsam, skrattade högre, sprudlade av energi och alltid var den som det hände spännande saker med. Ibland är jag sådan men det händer ytterst sällan nu förtiden och den största orsaken till det är nog min bristande självkänsla. Jag funderar för mycket på vad andra tycker och vilket intryck jag ger av mig själv så jag är den i rummet som ofta får ångra det jag inte sade fram om att jag sade något lite tokigt. Vill inte ändra på den jag är men då det främst handlar om att bli bekväm i sin egen person så ska jag öva mer på att ta plats och bjuda på mig själv. 

Värsta sortens vän?

Den som inte värnar om relationen utan snarare tar den nästan som för givet. Den som verkligen aldrig hör av sig, utan det är alltid du själv som gör det. Som varje gång ni träffas beklagar sig över att ni ses så sällan och tycker ni ska börja umgås mer igen, men som under det följande halvåret fortfarande inte skickar så mycket som ett sms. Det är den värsta sortens vän.

Bästa sortens vän?

En gammal klyscha, men den du kan vara dig själv med. Och då inte bara de positiva egenskaperna utan framför allt de negativa. Som står ut med dina brister och dessutom lyfter upp dem som något positivt. Den du mår bra med, som du längtar att få träffa och som inte tär på din självkänsla. Den du kan lösa konflikter med och som hänger med livet ut.

Gemensamma drag för mina närmsta vänner?

De som besitter de flesta av egenskaperna jag räknade upp här ovan. Och så söker jag mig till snälla personer med starka personligheter, rolig humor och som är tuffa även dom kan erkänna psykisk ohälsa under ytan. Jag gillar dom som får mig att skratta men som jag också kan föra ordentliga diskussioner med. Jag dras till dem som bär på något unikt på ett eller annat sätt. Mina vänner är för det mesta vettiga men får också gärna vara lite galna och töntiga. Så länge jag aldrig har tråkigt är det bra. 

 

Listan är lånad av Underbara Clara.

 

Adrienne Westerback
28.07.2017 kl. 19:04

Kvällstur längs med ån

 

Aura å i mitt hjärta alltså. <3 Vad jag kommer sakna att få gå till campus bredvid dig. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrienne Westerback
28.07.2017 kl. 15:30

Yoga i parken

 

Har redan i några somrar nu velat gå på parkyoga som ordnats i Kuppisparken i Åbo, men eftersom jag inte jobbat i stan under somrarna förut har det aldrig blivit av. Men nu på tisdagen hade jag äntligen chansen och jag tog den! Så med mattan under armen traskade jag iväg med en känsla av iver — yogan gör mig upprymd och lugn på samma gång. Sessionerna hålls av Jooga Lode, vilket innebar två tjejer vid namn Tanja och Lotta. Härliga individer som drog en härlig yogatimme med sköna solhälsningar, asanas och meditation. Timmarna i parken är gratis men jag hade verkligen inte haft något emot att betala för det var verkligen bra. Rekommenderar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrienne Westerback
28.07.2017 kl. 11:17

Att prioritera sig själv

 

Idag var en såndär dag då jag borde ha gjort massor, men inte åstadkom ett skit. Jag borde ha plockat grejer i lägenheten, vikt ner byket från torkställningen, diskat, gått igenom lådor för att slänga onödigt skräp, dammsugit och börjat packa ner grejer i flyttlådor. Istället traskade jag iväg på utomhusyoga i Kuppisparken och kom hem för en timme sedan. Och tro det eller ej men jag tar ingen större stress. Jag hinner med alla pliktsysslor imorgon. idag var en vilodag då jag prioriterade mig själv först.

Jag älskar yogan, och allt den gör med mig. <3

 

 

Adrienne Westerback
25.07.2017 kl. 21:17

The Tall Ships Races 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrienne Westerback
24.07.2017 kl. 20:27

5 grejer just nu

 

Du gjorde igår kväll:

Jobbade på dagen, duschade första gången på evigheter, var ut och åt med Mikael, gick längs med den livliga och folkfyllda åstranden, träffade mamma och pappa. 

Du kan höra just nu:

Mikael som ser på konstiga videon på Facebook och bilarna på gatan utanför.

Du inte kan leva utan (matriella):

Min telefon, min dator, tv-serier, Instagram, min säng, täcke och dyna, mat, och ett ställe att bo på.

Du ska göra nästa vecka:

Jobba (nästsista veckan på redaktionen kör igång??) och vila ut på stugan över veckoslutet. Som jag längtar till ledigheten redan. Blir en tre dagars helg eftersom jag jobbade den här lördagen och min syster kommer ner från Jeppis för första gången på två månader. Vi ska fira mamma som fyller år på torsdagen och så ska jag gå med mina föräldrar på Raseborgs sommarteater på söndagen.

Du helst äter:

Har fortfarande inte tröttnat på nypotatis med dill och smör. Annars har det blivit mycket grillat ute på stugan och mer ohälsosamt då jag är i Åbo. Inga riktiga matrutiner heller, sommaren fuckar alltid upp dem för mig. Har dock haft sån otrolig fiilis för potatismos och kåldolmar nu i flera veckor så tror jag måste ta och tillreda det snart. 

 

Adrienne Westerback
23.07.2017 kl. 23:15

Lördagswebbare Westerback

 

 

Jobbade första gången som helgwebbare idag och hittills tycker jag det gått bra. Började redan 8.30 på morgonen så i princip har jag väl slutat men är ändå nervös och vill kolla e-posten hela tiden. Kände mig hur som helst aktiv på morgonen som publicerade tre grejer vid klockan 10. Men sedan blev det en lååång paus eftersom jag traskade ner till ån och happeningen där. Fick jättefina bilder men innan jag lyckats släpa mig hem och tampats lite med wordpress så var det ju sena eftermiddagen då artikeln äntligen kom upp på webben. Nå väl, jag har ju gjort mitt bästa, och för att kompencera nyhetsmailens brist på att kunna leverar mig några spännande scoops tänkte jag eventuellt ta bilder av kvällens fyrverkeri och lägga upp bilder på det istället! Önska mig lycka till.

Det här var egentligen meningen att bli ett bildbombs-inlägg från ån och alla båtar men på grund av lite tekniskt strul får det inlägget vänta tills imorgon istället. Vill därför passa på att tipsa er om att ta er tiden att gå ner och traska lite i hamnen: folkmassor är ju förjävliga men det var riktigt kul att få gå ombord på fartygen! Så har ni inte gjort det ännu hinner ni ännu imorgon. Just sitter jag och väntar på Mikael som ska komma hem och duscha innan vi sedan beger oss ut på jakt efter ett ledigt bord på något trevligt matställe. Är så himla sugen på burgare! Eller jag hoppas i alla fall bli det för just nu är jag inte jättehungrig, hehe. Så med hopp om burgare, ett gott glas rödvin och en trevlig kvällspromenad längs med åstranden önskar jag er alla en skön lördag kväll — njut av att det fortfarande är juli. <3

 

Adrienne Westerback
22.07.2017 kl. 19:21

Underbara boningar

 

Ja jag vet att det här är tredje eller kanske fjärde inredningsinlägget med i princip samma slags bilder som i de tidigare, men jag är väl inne i nånslags fas just nu so please bear with me, ok?

Om jag har rusta-upp-ett-litet-torp-och-flytta-in-i-det-och-bo-där-resten-av-mitt-liv-feber? Förmodligen. Men just de här bilderna kan jag lova att jag inte visat er förut. Och dessutom har jag varit snäll nog och pusslat in bilderna i de tidigare inläggen i collage för att det inte ska bli så himla långt. Men nu är det slut med det! Här ska det inredningsgottas så det står härliga till, jajaminsann. Bilderna är alla snodda från mitt älskade Pinterest.

 

Hanna Honigblume — Älskar färgerna i det här rummet; den randiga kudden, blommorna i flaskan och så den söta ljuskronan ovanför.

 

lantlivnorregrd.blogspot.de — Men kolla skålen?! En vacker dag ska jag tamigtusan servera mina gäster eller barnbarn eller varför inte bara mig själv hallon i en sådan.

 

casinhacolorida-simone.blogspot.com.br — Fotogenlampan, den gamla vågen och sen duken som skydd för skrymslet bakom, behöver jag säga mer?

 

nordingarden.blogspot.com — Här är det rottingfåtöljerna och pelargonerna i kombination med det ljusa rummet som får mig att dra efter andan.

 

nordingarden.blogspot.se — Lite mer skugga och mys i sovrummet. Härlig tapet, ljuvligt nattduksbord och en liten lampa jag skulle kunna ta med mig hem när som helst.

 

instagram.com — Igen, färgerna! Och så blir jag så himla sentimental då jag ser dom gamla dynorna och täckena från 70-talet, exakt sådana fanns hos min mommo <3

 

nordingarden.blogspot.com.ee — En vedspis är ju ett måste i mitt lilla torp sen, och en snygg keramikkanna från loppis att lägga ängsblommorna i.

 

instagram.com — Blev väl mest förtjust i lugnet över bilden, dom harmoniska färgerna, dörrkarmarna och den söta hunden på det vackra trägolvet längre bort. Ett sådant där hem vill jag också ha nångång.

 

instagram.com — Om det inte blivit klart förrän nu så är jag överdrivet förtjust i allt som heter punch-/kaffe-/glasveranda. En ljus sådan med gulliga allmogefönster, en söt gammal soffa i trä, matchande fåtöljer, trevliga färger och pellargoner på fönsterbrädena så är jag antagligen nöjd för resten av livet. Skulle säkert kunna leva i det rummet.

 

Decoholic — Samma tankar som ovan, men här är ju mattan guld värd!

 

underbaraclaras.se — Bordet och lampan vill jag ha i mitt framtida kök.

 

Vad gillar ni i inredningsväg? Tipsa mig gärna om något jag borde veta eller någon jag borde följa på sociala medier! 

 

Adrienne Westerback
21.07.2017 kl. 20:48

Landsbygden i mitt hjärta

 

Saxat från min Instagram:

 

"Blir löjligt lyrisk över sandvägar på landsbygden såhär års, kantade med gamla röda lador och med tak av lummigt gröna träd ovanför.

 

Vägen till ut till sommarstugan <3

 

Följ mig på: @silvermarauder

 

 

Adrienne Westerback
20.07.2017 kl. 21:20

Kultursommarlistan

 

 

 

Vad läser du på stranden eller i parken?

Det har varit väldigt lite läsning hittills, tyvärr. I början av sommaren lyssnade jag på en rad ljudböcker men hela juli har jag haft paus. Jag har massor av böcker hemma i Åbo som kunde börjas med men jag åker ju av och an mellan stan och Kimitoön varje vecka så jag har väl tyckt att det är ett enda släpande. Men nästa gång jag kommer till stugan ska jag ha en bok med!

Blir det något festivalbesök?

Om Baltic Jazz räknas så ja, hehe. Tänkte verkligen besöka Ruisrock men sedan tog biljetterna slut och jag grämde mig inte det minsta. Det är skönt att bara vara ledig över veckosluten också.

Vilken serie maratonar du under regniga dagar?

Under våren kollade jag OITNB men när jag väl kom till säsong 5 har mitt intresse svalnat en aning. The Handmaid’s Tale är jag ivrig att få se men annars är väl deckarserier passande för regniga dagar och sen börjar jag väl snart titta på GoT.

 

 

Vems sommarprat lyssnar du på?

Förr hörde vi jämt på radio här på stugan och jag skulle väl knappast ha något emot sommarpraten, men eftersom ingen förutom pappa är en Vegalyssnare så blir det inte av. Om jag hade bott i Sverige hade jag med glädje lyssnat på åtminstone Clara Henrys och Liv Strömqvists sommarprat.

Ser du fram emot någon film på bio?

Jag har inte sett Wonder Woman ännu så den skulle jag gärna se.

Vilka band & artister utgör sommarens soundtrack?

På min sommar2017-lista finns mycket av det som redan bränner sönder öronen på varje Loop-lyssnare, det vill säga en massa typiska 2010-tals hitlåtar. Dom är alla väldigt lika men jag älskar glad feel good musik när jag kör bil eller annars bara hänger såhär på sommaren.

 

 

Vilken tidskrift tar du med dig till villan?

Astra såklart! Sedan gillar jag att bläddra i svenska vecko- och trädgårdstidningar även om dom inte är just tidskrifter.

Ska du besöka någon sommarteater?

Jadå, det blir Raseborgs sommarteater med deras uppsättning av Foot Loose om ungefär en och en halv vecka! Älskar sommarteatrar och vi brukar gå ungefär vartannat år någonstans, beroende på intresset förstås.

Kan du tipsa om något evenemang i din hemort?

Dom flesta evenemangen har väl i princip varit och farit redan, men däremot rekommenderar jag varmt att ta sig tiden för ett veckoslut här på ön för det finns verkligen massor att besöka. Inte väldigt mycket underhållning kanske men vacker miljö, fina matplatser (Söderlångviks café Vivan!) och härliga upplevelser. För att inte tala om skärgården ytter om Kasnäs dit det går kryssningar ut till Hitis-Rosala, Bengtskär och Örö varje dag. Högsåra med Farmors Café är också ett måste. Alltså, inte för att skryta, men Kimitoön är absolut en av de vackraste platserna i hela landet. Och jag överdriver inte, kom och titta själv! 

 

Adrienne Westerback
19.07.2017 kl. 12:46

Adrienne, 24. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA. Bor i Åbo.

Älskar kulturella evenemang och att diskutera feminism. 

Tycker om snälla och intressanta människor, naturlig kroppsvård, att skriva och att lyssna på bra feministiska poddar. 

Välkommen till min blogg!