The Tall Ships Races 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 24.07.2017 kl. 20:27

5 grejer just nu

 

Du gjorde igår kväll:

Jobbade på dagen, duschade första gången på evigheter, var ut och åt med Mikael, gick längs med den livliga och folkfyllda åstranden, träffade mamma och pappa. 

Du kan höra just nu:

Mikael som ser på konstiga videon på Facebook och bilarna på gatan utanför.

Du inte kan leva utan (matriella):

Min telefon, min dator, tv-serier, Instagram, min säng, täcke och dyna, mat, och ett ställe att bo på.

Du ska göra nästa vecka:

Jobba (nästsista veckan på redaktionen kör igång??) och vila ut på stugan över veckoslutet. Som jag längtar till ledigheten redan. Blir en tre dagars helg eftersom jag jobbade den här lördagen och min syster kommer ner från Jeppis för första gången på två månader. Vi ska fira mamma som fyller år på torsdagen och så ska jag gå med mina föräldrar på Raseborgs sommarteater på söndagen.

Du helst äter:

Har fortfarande inte tröttnat på nypotatis med dill och smör. Annars har det blivit mycket grillat ute på stugan och mer ohälsosamt då jag är i Åbo. Inga riktiga matrutiner heller, sommaren fuckar alltid upp dem för mig. Har dock haft sån otrolig fiilis för potatismos och kåldolmar nu i flera veckor så tror jag måste ta och tillreda det snart. 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 23.07.2017 kl. 23:15

Lördagswebbare Westerback

 

 

Jobbade första gången som helgwebbare idag och hittills tycker jag det gått bra. Började redan 8.30 på morgonen så i princip har jag väl slutat men är ändå nervös och vill kolla e-posten hela tiden. Kände mig hur som helst aktiv på morgonen som publicerade tre grejer vid klockan 10. Men sedan blev det en lååång paus eftersom jag traskade ner till ån och happeningen där. Fick jättefina bilder men innan jag lyckats släpa mig hem och tampats lite med wordpress så var det ju sena eftermiddagen då artikeln äntligen kom upp på webben. Nå väl, jag har ju gjort mitt bästa, och för att kompencera nyhetsmailens brist på att kunna leverar mig några spännande scoops tänkte jag eventuellt ta bilder av kvällens fyrverkeri och lägga upp bilder på det istället! Önska mig lycka till.

Det här var egentligen meningen att bli ett bildbombs-inlägg från ån och alla båtar men på grund av lite tekniskt strul får det inlägget vänta tills imorgon istället. Vill därför passa på att tipsa er om att ta er tiden att gå ner och traska lite i hamnen: folkmassor är ju förjävliga men det var riktigt kul att få gå ombord på fartygen! Så har ni inte gjort det ännu hinner ni ännu imorgon. Just sitter jag och väntar på Mikael som ska komma hem och duscha innan vi sedan beger oss ut på jakt efter ett ledigt bord på något trevligt matställe. Är så himla sugen på burgare! Eller jag hoppas i alla fall bli det för just nu är jag inte jättehungrig, hehe. Så med hopp om burgare, ett gott glas rödvin och en trevlig kvällspromenad längs med åstranden önskar jag er alla en skön lördag kväll — njut av att det fortfarande är juli. <3

 

Adrienne Westerback
Publicerad 22.07.2017 kl. 19:21

Underbara boningar

 

Ja jag vet att det här är tredje eller kanske fjärde inredningsinlägget med i princip samma slags bilder som i de tidigare, men jag är väl inne i nånslags fas just nu so please bear with me, ok?

Om jag har rusta-upp-ett-litet-torp-och-flytta-in-i-det-och-bo-där-resten-av-mitt-liv-feber? Förmodligen. Men just de här bilderna kan jag lova att jag inte visat er förut. Och dessutom har jag varit snäll nog och pusslat in bilderna i de tidigare inläggen i collage för att det inte ska bli så himla långt. Men nu är det slut med det! Här ska det inredningsgottas så det står härliga till, jajaminsann. Bilderna är alla snodda från mitt älskade Pinterest.

 

Hanna Honigblume — Älskar färgerna i det här rummet; den randiga kudden, blommorna i flaskan och så den söta ljuskronan ovanför.

 

lantlivnorregrd.blogspot.de — Men kolla skålen?! En vacker dag ska jag tamigtusan servera mina gäster eller barnbarn eller varför inte bara mig själv hallon i en sådan.

 

casinhacolorida-simone.blogspot.com.br — Fotogenlampan, den gamla vågen och sen duken som skydd för skrymslet bakom, behöver jag säga mer?

 

nordingarden.blogspot.com — Här är det rottingfåtöljerna och pelargonerna i kombination med det ljusa rummet som får mig att dra efter andan.

 

nordingarden.blogspot.se — Lite mer skugga och mys i sovrummet. Härlig tapet, ljuvligt nattduksbord och en liten lampa jag skulle kunna ta med mig hem när som helst.

 

instagram.com — Igen, färgerna! Och så blir jag så himla sentimental då jag ser dom gamla dynorna och täckena från 70-talet, exakt sådana fanns hos min mommo <3

 

nordingarden.blogspot.com.ee — En vedspis är ju ett måste i mitt lilla torp sen, och en snygg keramikkanna från loppis att lägga ängsblommorna i.

 

instagram.com — Blev väl mest förtjust i lugnet över bilden, dom harmoniska färgerna, dörrkarmarna och den söta hunden på det vackra trägolvet längre bort. Ett sådant där hem vill jag också ha nångång.

 

instagram.com — Om det inte blivit klart förrän nu så är jag överdrivet förtjust i allt som heter punch-/kaffe-/glasveranda. En ljus sådan med gulliga allmogefönster, en söt gammal soffa i trä, matchande fåtöljer, trevliga färger och pellargoner på fönsterbrädena så är jag antagligen nöjd för resten av livet. Skulle säkert kunna leva i det rummet.

 

Decoholic — Samma tankar som ovan, men här är ju mattan guld värd!

 

underbaraclaras.se — Bordet och lampan vill jag ha i mitt framtida kök.

 

Vad gillar ni i inredningsväg? Tipsa mig gärna om något jag borde veta eller någon jag borde följa på sociala medier! 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 21.07.2017 kl. 20:48

Landsbygden i mitt hjärta

 

Saxat från min Instagram:

 

"Blir löjligt lyrisk över sandvägar på landsbygden såhär års, kantade med gamla röda lador och med tak av lummigt gröna träd ovanför.

 

Vägen till ut till sommarstugan <3

 

Följ mig på: @silvermarauder

 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 20.07.2017 kl. 21:20

Kultursommarlistan

 

 

 

Vad läser du på stranden eller i parken?

Det har varit väldigt lite läsning hittills, tyvärr. I början av sommaren lyssnade jag på en rad ljudböcker men hela juli har jag haft paus. Jag har massor av böcker hemma i Åbo som kunde börjas med men jag åker ju av och an mellan stan och Kimitoön varje vecka så jag har väl tyckt att det är ett enda släpande. Men nästa gång jag kommer till stugan ska jag ha en bok med!

Blir det något festivalbesök?

Om Baltic Jazz räknas så ja, hehe. Tänkte verkligen besöka Ruisrock men sedan tog biljetterna slut och jag grämde mig inte det minsta. Det är skönt att bara vara ledig över veckosluten också.

Vilken serie maratonar du under regniga dagar?

Under våren kollade jag OITNB men när jag väl kom till säsong 5 har mitt intresse svalnat en aning. The Handmaid’s Tale är jag ivrig att få se men annars är väl deckarserier passande för regniga dagar och sen börjar jag väl snart titta på GoT.

 

 

Vems sommarprat lyssnar du på?

Förr hörde vi jämt på radio här på stugan och jag skulle väl knappast ha något emot sommarpraten, men eftersom ingen förutom pappa är en Vegalyssnare så blir det inte av. Om jag hade bott i Sverige hade jag med glädje lyssnat på åtminstone Clara Henrys och Liv Strömqvists sommarprat.

Ser du fram emot någon film på bio?

Jag har inte sett Wonder Woman ännu så den skulle jag gärna se.

Vilka band & artister utgör sommarens soundtrack?

På min sommar2017-lista finns mycket av det som redan bränner sönder öronen på varje Loop-lyssnare, det vill säga en massa typiska 2010-tals hitlåtar. Dom är alla väldigt lika men jag älskar glad feel good musik när jag kör bil eller annars bara hänger såhär på sommaren.

 

 

Vilken tidskrift tar du med dig till villan?

Astra såklart! Sedan gillar jag att bläddra i svenska vecko- och trädgårdstidningar även om dom inte är just tidskrifter.

Ska du besöka någon sommarteater?

Jadå, det blir Raseborgs sommarteater med deras uppsättning av Foot Loose om ungefär en och en halv vecka! Älskar sommarteatrar och vi brukar gå ungefär vartannat år någonstans, beroende på intresset förstås.

Kan du tipsa om något evenemang i din hemort?

Dom flesta evenemangen har väl i princip varit och farit redan, men däremot rekommenderar jag varmt att ta sig tiden för ett veckoslut här på ön för det finns verkligen massor att besöka. Inte väldigt mycket underhållning kanske men vacker miljö, fina matplatser (Söderlångviks café Vivan!) och härliga upplevelser. För att inte tala om skärgården ytter om Kasnäs dit det går kryssningar ut till Hitis-Rosala, Bengtskär och Örö varje dag. Högsåra med Farmors Café är också ett måste. Alltså, inte för att skryta, men Kimitoön är absolut en av de vackraste platserna i hela landet. Och jag överdriver inte, kom och titta själv! 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 19.07.2017 kl. 12:46

Inspo till bläck på huden

 

Har fått en del inspo till tatueringar på den senaste tiden. Mitt intresse för att överhuvudtaget skaffa någon tatuering går lite i vågor hela tiden eftersom jag inte har något som helst emot idén men samtidigt egentligen inte heller har något behov av en. Men det som väl mest bromsar mig är tanken på att ångra valet av symbol eller whatever jag nu sen skulle pränta in i huden. Det måste ju vara något betydelsefullt men samtidigt simpelt, litet och snyggt och gärna något jag inte ångrar senare. Har delat upp mina intresseområden enligt följande: yoga, feminism, självacceptans och Harry Potter. Har grävt fram några helt fina bilder på Pinterest också! Dom här är inte nödvändigt dom bästa varianterna men dom enda där tatueringen inte bara var en grafisk design utan fanns på någons hud. 

 

 

Månfaserna

 

GRL PWR

 

Ahimsa —yogaprincip om icke-våld och medkänsla för alla levande ting

 

Harry Potters glasögon och ärr

 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 18.07.2017 kl. 21:08

En tur genom Dalsbruk

 

Kimitoön som plats konfunderar ibland folk som inte känner till den så bra. Det händer exempelvis att människor jag möter påstår att jag är från Kimito och ser förvånade ut då jag rättar dem och säger nej, jag är från Kimitoön, men inte Kimito. Så låt mig en gång för alla klargöra några grejer:

- Ön i sin helhet heter Kimitoön

- Fram till år 2009 fanns det tre kommuner: Kimito, Dragsfjärd och Västanfjärd

- För 8 år sedan slogs alla tre ihop till en enda kommun med samma namn som hela ön, vilket kan vara lite confusing

- Dom tre orterna ovan finns fortfarande kvar som byar

- Dalsbruk är lite som Dragsfjärds "huvudstad"

- Är man från Dalsbruk skulle det dock aldrig falla en in att säga att man är från Dragsfjärd eller än mindre Kimitoön, man är bara från Dalsbruk

- Jag gick i lågstadieskola i Björkboda (som inte finns längre), högstadie i Dalsbruk och gymnasie i Kimito

Sådärja, lite onödig fakta, men ack så betydelsefull om man är en sann Kimitoöbo. Jag har delvis mina rötter i Dalsbruk eftersom min moffa är född och uppvuxen där, och så har jag ju gått både dagis och högstadiet där. Men ändå är det inte på något sätt en plats som jag någonsin sett som mitt "hemställe". Det har på något vis känts avlägset och bara ett ställe man besöker. Men visst är där allt bra fin såhär års då allt är grönt och vackert. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrienne Westerback
Publicerad 18.07.2017 kl. 16:05

En lista i kvadrat

 

Två saker som ännu inte nämnts på bloggen

— Kanske har nämnts men hur som helst, att jag letar efter en kreativ journalistisk utbildning mellan 1-3 år i vilken det ingår massa praktisk övning som jag kunde gå efter min magister här i Finland.

— Att jag kommer vara i Åbo nästa helg och att det blir första veckoslutet där på sex veckor.

 

Två maträtter som jag inte kan laga men vill

— Kanske inte riktigt någon maträtt men snygga våningstårtor med dekorering och allt skulle vara väldigt coolt att kunna göra!

— Annars måste jag säga att jag inte vet vad jag inte kan laga om jag inte provat först. :)

 

Två saker jag ofta tänker på

— Min psykiska hälsa. 

— Min ovissa framtid.

 

Två saker jag måste börja tänka på

— Dom praktiska arrangemangen med min flytt till Sundsvall. Ingen stress riktigt ännu men så småningom.

— Att meditera oftare.

 

Två materiella saker jag vill äga

— En riktigt riktigt bra systemkamera som man också kan filma med.

— Ett eget torpaktigt hus på landet bland lummiga gamla träd och sommarängar.

 

Två saker jag har gjort den senaste tiden

— Jobbat.

— Levt stugliv.

 

Två saker jag brukar göra på kvällarna

— Läsa bloggar och skriva inlägg till min egen.

— Yoga eller stretcha.

 

Listan är snodd av Miilo

 

Adrienne Westerback
Publicerad 18.07.2017 kl. 11:56

Mini-semester för själen

 

Har haft en toppenhelg överlag men också vädermässigt. Solen har stekt på här i Västanfjärd och vi har njutit. Varit på utfärd, fikat i Dalsbruk, umgåtts med moster och morbror, gått på länk, tränat och simmat. Tog mitt allra första dopp för den här sommaren igår! Kan inte minnas om jag någonsin varit i såhär pass sent förut, men det har ju varit väldigt kallt. Först isade det en stund men sedan var det riktigt skönt. Vi simmade 400 meter med mamma och efter att först ha legat och baddat på varsin solstol i några timmar före det var det riktigt svalkande. Helt ok tycker jag. 

Adrienne Westerback
Publicerad 17.07.2017 kl. 17:47

Adrienne, 23. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA, men är just nu på utbyte i Sverige och läser journalistik vid Mittuniversitetet i Sundsvall.

Tycker om snälla människor, naturlig kroppsvård, stt skriva och att ligga i timmar framför Netflix. 

Välkommen till min blogg!