Inspo till bläck på huden

 

Har fått en del inspo till tatueringar på den senaste tiden. Mitt intresse för att överhuvudtaget skaffa någon tatuering går lite i vågor hela tiden eftersom jag inte har något som helst emot idén men samtidigt egentligen inte heller har något behov av en. Men det som väl mest bromsar mig är tanken på att ångra valet av symbol eller whatever jag nu sen skulle pränta in i huden. Det måste ju vara något betydelsefullt men samtidigt simpelt, litet och snyggt och gärna något jag inte ångrar senare. Har delat upp mina intresseområden enligt följande: yoga, feminism, självacceptans och Harry Potter. Har grävt fram några helt fina bilder på Pinterest också! Dom här är inte nödvändigt dom bästa varianterna men dom enda där tatueringen inte bara var en grafisk design utan fanns på någons hud. 

 

 

Månfaserna

 

GRL PWR

 

Ahimsa —yogaprincip om icke-våld och medkänsla för alla levande ting

 

Harry Potters glasögon och ärr

 

 

Adrienne Westerback
18.07.2017 kl. 21:08

En tur genom Dalsbruk

 

Kimitoön som plats konfunderar ibland folk som inte känner till den så bra. Det händer exempelvis att människor jag möter påstår att jag är från Kimito och ser förvånade ut då jag rättar dem och säger nej, jag är från Kimitoön, men inte Kimito. Så låt mig en gång för alla klargöra några grejer:

- Ön i sin helhet heter Kimitoön

- Fram till år 2009 fanns det tre kommuner: Kimito, Dragsfjärd och Västanfjärd

- För 8 år sedan slogs alla tre ihop till en enda kommun med samma namn som hela ön, vilket kan vara lite confusing

- Dom tre orterna ovan finns fortfarande kvar som byar

- Dalsbruk är lite som Dragsfjärds "huvudstad"

- Är man från Dalsbruk skulle det dock aldrig falla en in att säga att man är från Dragsfjärd eller än mindre Kimitoön, man är bara från Dalsbruk

- Jag gick i lågstadieskola i Björkboda (som inte finns längre), högstadie i Dalsbruk och gymnasie i Kimito

Sådärja, lite onödig fakta, men ack så betydelsefull om man är en sann Kimitoöbo. Jag har delvis mina rötter i Dalsbruk eftersom min moffa är född och uppvuxen där, och så har jag ju gått både dagis och högstadiet där. Men ändå är det inte på något sätt en plats som jag någonsin sett som mitt "hemställe". Det har på något vis känts avlägset och bara ett ställe man besöker. Men visst är där allt bra fin såhär års då allt är grönt och vackert. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrienne Westerback
18.07.2017 kl. 16:05

En lista i kvadrat

 

Två saker som ännu inte nämnts på bloggen

— Kanske har nämnts men hur som helst, att jag letar efter en kreativ journalistisk utbildning mellan 1-3 år i vilken det ingår massa praktisk övning som jag kunde gå efter min magister här i Finland.

— Att jag kommer vara i Åbo nästa helg och att det blir första veckoslutet där på sex veckor.

 

Två maträtter som jag inte kan laga men vill

— Kanske inte riktigt någon maträtt men snygga våningstårtor med dekorering och allt skulle vara väldigt coolt att kunna göra!

— Annars måste jag säga att jag inte vet vad jag inte kan laga om jag inte provat först. :)

 

Två saker jag ofta tänker på

— Min psykiska hälsa. 

— Min ovissa framtid.

 

Två saker jag måste börja tänka på

— Dom praktiska arrangemangen med min flytt till Sundsvall. Ingen stress riktigt ännu men så småningom.

— Att meditera oftare.

 

Två materiella saker jag vill äga

— En riktigt riktigt bra systemkamera som man också kan filma med.

— Ett eget torpaktigt hus på landet bland lummiga gamla träd och sommarängar.

 

Två saker jag har gjort den senaste tiden

— Jobbat.

— Levt stugliv.

 

Två saker jag brukar göra på kvällarna

— Läsa bloggar och skriva inlägg till min egen.

— Yoga eller stretcha.

 

Listan är snodd av Miilo

 

Adrienne Westerback
18.07.2017 kl. 11:56

Mini-semester för själen

 

Har haft en toppenhelg överlag men också vädermässigt. Solen har stekt på här i Västanfjärd och vi har njutit. Varit på utfärd, fikat i Dalsbruk, umgåtts med moster och morbror, gått på länk, tränat och simmat. Tog mitt allra första dopp för den här sommaren igår! Kan inte minnas om jag någonsin varit i såhär pass sent förut, men det har ju varit väldigt kallt. Först isade det en stund men sedan var det riktigt skönt. Vi simmade 400 meter med mamma och efter att först ha legat och baddat på varsin solstol i några timmar före det var det riktigt svalkande. Helt ok tycker jag. 

Adrienne Westerback
17.07.2017 kl. 17:47

Lätt sommarlunch

En tidig fredag eftermiddag kände vi oss plötsliga hungriga här på stugan men kunde inte kocka ihop något större eftersom vi var bjudna på middag till kvällen till min morbror. Mamma grävde i kylen, drog fram både ägg och bacon och föreslog att hon skulle steka upp det. Hon fick genast medhåll av pappa och mig som började rusta ihop rostbröd, tomat och sallad. Med lite smör under och gräslök på toppen blev det väldigt enkla men fantastiskt goda BLT-smörgåsar som vi alla tre glatt mumsade i oss bara 20 minuter senare. Salladen och gräslöken från eget kryddland dessutom. En lätt lunch ute i solen på terassen satt mycket bra för själen. <3

 

Du behöver

Bröd av valfri sort

Smör

Sallad

Ägg

Bacon

Tomat

Gräslök

Salt

Ev. Majonäs

 

Gör såhär

Rosta bröden, stek äggen och baconen enligt preferens (vi gjorde äggröra), skär upp tomat, lassa på allting i valfri ordning och avnjut!

Adrienne Westerback
17.07.2017 kl. 11:38

Vaniljglass och jordgubbar

 

Vad är mer somrigt än en skål vaniljglass och färska jordgubbar? Okej det finns ju massor av somriga saker men eftersom jordgubbssäsongen nyligen börjat är en ju extra lyrisk just nu. En av fördelarna med en kall sommar är ju att blommor blommat längre och att jordgubbsskörden skjutits upp så vi får säkert äta fina jordgubbar ända in i augusti i år! Härligt härligt. 

Adrienne Westerback
16.07.2017 kl. 21:33

20 ganska roliga frågor

 

Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?

Ffion Eden Signe Ileana. Jag älskar att sitta och fundera på namn, inte kanske just till eventuella framtida barn, utan för att namn fascinerar mig och är så himla spännande. Sedan är det alltid bra att ha på lager till en potentiell roman. :)

Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?

How about fantastisk kärlek med bra sex?

Har du bra självförtroende?

Nae, eller jag vet inte. Folk menar ju att det är skillnad på självförtroende och självkänsla men jag vet inte vad som skiljer dem riktigt. Självkänslan är åtminstone den jag kämpat med under större delen av mitt liv och som äntligen börjar gå uppåt lite. Självförtroendet är kanske det som är bättre, för jag har alltid varit envis och trots massa tvekande gör jag ändå allt på mitt eget sätt.

Nämn tre saker på din att-göra-lista?

Vardagliga saker:

1. Börja förbereda min flytt till Sverige och allt vad den innebär.

2. Hjälpa mamma måla panelen i köket på stugan.

3. Börja skriva på mina sommarfrilansprojekt.

Livet generellt:

1. Ta min magister vid ÅA.

2. Läsa en masterexamen i specialiserad journalistik.

3. Resa genom kontinenten Afrika.

Beskriv ditt drömutseende.

Tro det eller ej men jag är jävligt snygg som jag är.

Någon du har kysst?

Mikael.

Har du kvar klädesplagg från då du var liten?

Min mamma har några någonstans tror jag.

Är du nöjd med din profilbild på Facebook?

Jepp, det för övrigt samma som här på bloggen.

Vad väljer du, godis eller chips?

Chips, för jag gillar inte godis alls. 

Hur uppvaktar man dig?

Överraskningar med tanke och kärlek bakom! Kidnappa mig ut på ett äventyr, en resa, en middag, en picknick, en promenad i regnet — vad som helst. Jag känner mig mest älskad då någon gör något med enbart min lycka i åtanke.

Har du rykten efter dig?

Är uppvuxen på Kimitoön (liten ort, alla känner alla etcetc) så vem vet? Men på den här orten är jag nog så pass ointressant att det inte kan vara fråga om några större hemskheter, haha.

Din absolut sämsta egenskap?

Jag ältar precis allting. Hela tiden.

Din bästa egenskap?

Min högkänslighet.

Kan man vara vän med sitt ex?

Jodå det finns det många bevis på. Men alla fall är väl unika och olika.

Har du kysst en kompis?

Flera stycken.

Hade du kunnat ha distansförhållande?

Absolut, är kärleken stark är det nog inga problem. Fast problem får det ju också finnas förstås.

Hur lång är du?

173 cm senast jag mätte. 

En vacker person?

Min mamma.

Ett boktips?

Elin Bengtssons ungdomsroman Ormbunkslandet.

Bäst just nu?

Livet på sommarstugan.

 

Listan lånad av Sandra Beijer

 

Adrienne Westerback
13.07.2017 kl. 22:04

Bromsar tankarna i julimogna kvällar

Imorgon är min sista jobbdag för den här veckan och sedan följer tre dagars ledighet. Som jag ser fram emot det alltså. Inget fel på jobbet alls men sommaren tar snart slut och jag ljuger inte när jag säger att jag inte hunnit göra något riktigt vettigt ännu. Lade ju upp en bucket list här på bloggen men har nog inte fått en enda grej gjord. Kan knappt fatta att jag redan varit fem veckor på jobb också? Vart tog tiden vägen? Och då började jag dessutom en vecka senare än alla andra. Jösses amalia. Nå väl, det gäller att ta ut den ledighet som ännu finns och njuta skiten ur den. 

För egentligen tar jag ingen större stress över att jag inte hinner besöka ställen eller vara så aktiv. Det viktigaste för mig är stuglivet just nu. Att få äta långsamma frukostar, borsta tänderna ute på terassen i solen, höra båtarna på sundet, se vattnet glittra och känna dofterna av sommaren som sakta tunnas ut. Att få se på filmer med mamma, skoja med pappa, gå kvällspromenader genom julimogna åkrar och bara göra ingenting. Men än hinner jag. Om mindre än en månad är jag helt ledig och får vila ut före jag åker iväg till Sverige. Och sedan är det bara att invänta hösten. Men försöker bromsa upp tankarna lite och hållas här en stund till. 

 

Adrienne Westerback
12.07.2017 kl. 19:44

Min dator pajade

 

Förra veckoslutet blev skärmen till min dator mörk och vägrade lysas upp och jag tänkte att "happ, nu är dagen jag väntat på i flera år slutligen här". MEN! Trots att till och med gubben i Apple-butiken menade att situationen såg ganska mörk ut (no pun intended) så gick den att rädda! Trodde knappt det var sant för sådan tur har jag då aldrig. Men här sitter jag nu, med min gamla trogna dator och den funkar igen. Vem vet hur länge, men för hoppningsvis tillräckligt länge för att det inte ska bli ett bekymmer på ett tag. Har jag mer än en sak att tänka på åt gången blir jag alldeles vimsig och det slår kortslutning i huvudet. Och just nu är det rätt så mycket trams på gång så det känns skönt att datorn i alla fall inte är en del av det längre. 

Så när jag åkte tillbaka till Åbo på måndagen hade jag min mammas dator med mig till låns. Men det slutade med att jag varje dag efter jobbet åkte till min moster och umgicks där istället så jag behövde den egentligen inte alls. Hade väl tänkt att jag åtminstone skulle åstadkomma några blogginlägg men tydligen inte. Idag och imorgon ska jag leka lite reporter på Baltic Jazzen i Dalsbruk, så försöker planera lite inför det just nu. Söndagen är ledig och sedan blir det en fyra dagars arbetsvecka innan ett förlängt veckoslut. Kämpar på och trivs riktigt bra. Ha en skön helg. <3

 

Adrienne Westerback
07.07.2017 kl. 09:14

Även om det skiter sig, så löser det sig

Var på morgonyoga på torsdagen via jobbet, men eftersom det var på en plats jag yogat tidigare somrar och mamma var med också den här gången så kändes det egentligen inte som jobbjobb.

Yogan var skön som vanligt. Läraren rogivande. Hon talade mycket om nuet och om att acceptera sig själv som det är nu. Att känna ordentligt och inte putta undan ens dom negativa tankarna, utan låta dom segla in men också ut igen. Efter yogan åt vi frukost på min förra arbetsplats och sedan åkte vi ut till stugan där vi var resten av veckoslutet.

Himla skönt hade vi det också. Kollade filmer, chillade, gosade med favorithunden, grejade ute på gården och badade bastu. Idag var vi på Öppna trädgårdars dag men det tänkte jag berätta mer om i ett annat inlägg. Just nu försöker jag bara samla tankarna, varva ner och låta mig vara som jag är just nu. För även om det skiter sig, så löser det sig i slutändan.

 

Adrienne Westerback
02.07.2017 kl. 21:37

Adrienne, 24. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA. Bor i Åbo.

Älskar kulturella evenemang och att diskutera feminism. 

Tycker om snälla och intressanta människor, naturlig kroppsvård, att skriva och att lyssna på bra feministiska poddar. 

Välkommen till min blogg!