Jag accepterar mig själv

 

Eller det är i alla fall mantrat jag upprepar några gånger varje morgon och kväll just nu. Har haft några tuffar dagar invertes den här veckan och försöker tappert kämpa med min uppenbart bristfälliga självkänsla. Hur blev jag så här? 

Det undrade mamma också då jag satt och oroade mig över jobbet här en dag. "Vad är du så nervös för? Det har ju gått så bra!" Tycker du ja, hade jag lust att säga. Jag har en förmåga att vara väldigt blind gentemot det jag åstadkommer. Tror att allt jag gör bara blir halvdant och inbillar mig att om jag misslyckas på något minsta lilla sätt (enbart definierat av mig själv förstås) så går hela världen under. Fullständigt befängda tankar, som kanske inte ens märks på mig utifrån, men dom skjuter igenom mitt huvud säkert hundra gånger per dag. Jag måste prestera.

Till skillnad från tidigare år lyckas jag ändå hitta luckor i katastroftänket nu. Några stunder i en rogivande oas där jag hinner resonera någorlunda rationellt med mig själv och njuta av naturen och familjen. Påminner mig själv om att jag visst är tillräcklig. Att jag ju gör mitt bästa och att livet är till för att göra misstag som en sedan kan lära sig av. Att situationer bara är vad jag gör dem till. Kämpar vidare. För att acceptera mig själv. 

 

 

Adrienne Westerback
23.06.2017 kl. 10:17

Veckoslutsplaner för själen

 

 

 

 

Det blev plötsligt varmt väder och idag är faktiskt första dagen som jag på allvar känner i både kropp och själ att det är sommar. Hittills har jag liksom lite glömt bort det, varit orolig att sommarkänslan kanske inte alls kommer infinna sig den här sommaren. Men nu så. 

Jag blev på Kimitoön väldigt spontant igår kväll. Umgicks med Sussu och stötte på gamla kompisar jag ser så sällan. Hade inget alarm i morse och lät kroppen vakna upp av sig själv. Äter frukost i lugnt takt i mamma och pappas kaffeveranda. Ringde moster och blev bjuden på mat och bastu. Ikväll åker jag säkert ner till Bruke igen. Umgås lite, njuter av ledigheten och ljusa kvällar som bara sommaren kan bjuda på. Bokade in mig på indisk huvudmassage i Rosala Handelsbod imorgon, mitt ömma nackparti längtar. 

Har dörren ut mot gården öppen här i verandan, men det är så ljummet att vindarna inte ens känns av. Livet, som det är just nu, i den här stunden är inte alls så pjåkigt. Det är länge sedan jag upplevt en sådan här, om än kanske tillfällig, sinnesro. Jag är tillräcklig. Kanske det blir en bra sommar ändå? 

 

Adrienne Westerback
17.06.2017 kl. 11:46

Inredningsiver

 

Jag älskar att dagdrömma. Låta mitt huvud segla iväg till potentiella framtidsutsikter. En absolut favorit bland de här förhoppningarna är ett eget hem. Ett gammalt trähus med grova träplankor, bjälkar i taket och knarrande golv. Lite lagom bohemiskt men smakfullt och vackert. Ett typsikt nordiskt torp i lite större skala, med en gammal vedspis, antika möbler från loppis och så en punchveranda förstås! Åhh, längtar ihjäl mig. Vill gärna bo nära vattnet fast det är inte ett måste. Bara det finns gamla knotiga lövträd på gården och en äng med sommarblommor bredvid är jag nöjd. Så länge det är vackert året runt skulle jag vara lycklig. Mitt eget lilla hus. Där jag äntligen skulle få lyssna på mitt hjärta och bara göra det som jag vill. <3

 

 

Bilderna är från mitt nygamla beroendefenomen Pinterest.

 

 

Adrienne Westerback
16.06.2017 kl. 18:38

Ögonblick utan filter

 

Det är vyer, platser, stunder och bilder som dessa som gör att jag kommer ihåg hur underbart livet faktiskt kan vara. Att det kanske inte är så pjåkigt att bråttas med vardagen ändå. Och mitt hjärta sprängfylls av blixtrande känslor.

 

 

 

 

Adrienne Westerback
15.06.2017 kl. 22:08

Jag just nu

 

Bild

 

Jag älskar…

dofterna av allt som börjat blomma nu!

Jag saknar…

att ha ordentliga sommarlov.

Jag önskar…

att jag skulle lära mig att gå och lägga mig i tid.

Jag brukar…

lyssna på ljudböcker så fort jag får chansen.

Jag behöver…

meditera mera.

Jag fick…

hem min nya favvotröja från Enligtmathilda med trycket GRL PWR på här om dagen och kunde inte vara mer nöjd!

Jag blir glad…

då jag känner att jag lyckas med något.

Jag mår bäst…

dom stunder som min självkänsla har en uppsving.

Jag längtar…

efter inget speciellt. Försöker istället njuta av nuet och mitt liv som det är just nu.

 

Adrienne Westerback
13.06.2017 kl. 23:10

Raw glass och lummiga parker

 

Igår var det en skön kväll här i Åbo, lite molnig men varm nog så att jag inte behövde någon rock. Jag skulle nog påstå att jag är en höstmänniska men få grejer slår ändå ljusa, ljumma junikvällar. Vi traskade iväg på jakt efter glass och jag fick göra mitt premiärbesök vid Pure Heros container nere vid ån. Och alltså sweet jesus, så gott det var! Tog en chokladboll och jösses vilken otroligt intensiv smak den hade. Bollen kostade 4€ men var verkligen stor och dessutom betydligt mer mättande än vanlig gräddglass som kostar 3,50€, så prismässigt är det så gott som ingen skillnad alls. Dessutom är Pure Heros glass hemgjord, ekologisk, vegansk och raw, så enligt mig kan det knappast bli mycket bättre. Containern får alltså dubbla tummar upp, hit kommer jag nog flera gånger den här sommaren!

När vi ätit upp glassarna promenerade vi upp genom Samppalinnaparken, ner igen, och tog sedan vägen genom min favorit Puolalaparken tillbaka hem. Vi kikade in en sväng i Skärgårdsbaren också där vi spelade kort en stund i mysig stämning som alltid. En riktigt skön lördagkväll med andra ord. Idag har vi varit på promenad längs med ån, tog oss upp till Café Kakola och åkte sedan för att handla grillbart till mat. Imorgon är min första dag av sommarpraktiken på ÅU så jag har väl varit smått spänd också hela dagen. Jag tvivlar inte på att jag kommer trivas men min hjärna har ju ändå en tendens att inte alltid vara så rationell vid sånahär tillfällen. Nåja, bra går det säkert och är ivrig på att få lära mig nytt! Ha en fin måndag imorgon, oberoende om ni är lediga eller jobbar. <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrienne Westerback
11.06.2017 kl. 22:23

5 nej tack

 

Klädesplagg: 

Munkjackor

Blusar med puffärmar

Plagg i läder

Leopardmönstrat

Obehagliga tyger som klistrar sig fast vid huden, får rysningar av blotta tanken

 

I matväg:

Saltgurka

Senap

Paprika

Sill

Lever

 

Drycker:

Surmjölk

Funlight

Kaffe

Svart te

Alkoholdrycker med mjölk i 

 

Inredning:

70-tal med allt sitt plast och orange

Ultramodernt sterilt 

För mycket vitt

Nya grejer som är menade att se gamla ut

Objekt med carpe diem-liknande citat på

 

Personlighetsdrag:

Besserwisser

Nedlåtande

Inte kunna lyssna

Aldrig erkänna sig ha fel

Medvetet fräck

 

Adrienne Westerback
09.06.2017 kl. 10:44

Ratata-listan

 

Därför valde jag Ratata

Jag visste egentligen inte något om Ratata när jag började, vilket community det faktiskt är tex, men valde att blogga här eftersom det kändes så jordnära och lokalt, och så kände jag till några andra bloggar på den här plattformen.

Det bästa med Ratata

Jag gillar designen och tycker att utformningen på bloggen är fin, men det absolut bästa är nog första sidan där en kan följa med dom senaste inläggen, mest lästa bloggarna och annat smått och gott! Gillar stämningen överlag, här är alla välkomna. 

Mitt bästa Ratata-minne

Första gången ett av mina inlägg lyftes upp på första sidan, det kändes väldigt roligt och bra. 

Min favoritblogg på Ratata

Nej jag nog gillar flera stycken!

Mitt favoritinlägg som jag själv skrivit på Ratata

Är nöjd med ganska många skulle jag vilja påstå men eftersom jag inte orkar söka igenom tre års blogghistorik väljer en av mina senaste mer betydande texter om psykisk ohälsa

Vad jag önskar av Ratata

Fortsatt fin behandling så länge som jag som jag bloggar här.

Mitt mål med min blogg på Ratata

Det började som en hobby/terapi/avskrivingsyta, men ju mer jag bloggat desto mer inspirerades jag av andra och målet har därför också sakta format sig. Jag vill utmana och utveckla både mig själv och mitt skrivande. Bloggen är min plattform för lekande med idéer och kreativitet. Jag drömmer om att en dag frilansa som skribent, jobba med ett journalistiskt entreprenörskap och köra samarbetsprojekt med andra kreativa företagare, så för mig är bloggen en potentiell utgångspunkt för just det. 

 

Adrienne Westerback
05.06.2017 kl. 16:13

Gröna skogspromenader

 

Tillbaka i ett regnigt Åbo. Synd med ruggigt väder då jag är ledig förstås, men det är också något visst med sommarregn. Jag riktigt njuter då himlen avtecknar sig ljusgrå men träden ändå är intensivt gröna. Konstaterade att jag alltid har gillat sommarregn och att mina käraste minnen från somrar är stunder och ögonblick då miljön utomhus sett ut just som den gör nu. Det var hur som helst ganska skönt att det inte regnade medan vi var på stugan så vi också kunde vistas ute en smula. Alicia och jag tog oss till exempel en skön promenad med Kiira i skogarna runt om tomten och blev påminda om alla lekar vi haft just här som små. Jag blir alltid så himla nostalgisk, hur ska jag klara av att bli riktigt gammal? Kommer ju bryta ihop av sentimentalitet hela tiden, haha. Det fina med stuglivet är att här får Kiira springa löst och det var en riktigt mysig grön skogspromenad vi hade. <3

 

 

Adrienne Westerback
05.06.2017 kl. 12:06

Hej juni

Den första sommarmånaden är definitivt en av mina favoriter av alla tolv och jag känner mig alltid lika glad då den anländer. Samtidigt också lite deppad eftersom jag vet att den passerar lika fort varje år. Om en dryg vecka börjar jag på mitt nya jobb, hinner knappt installera mig där innan det är midsommar och poff! Så är vi inne på junimånads sista dagar. Usch så pessimistiskt det blev nu, än hinner en ju njuta!

Just nu sitter jag hur som helst i vår småruggiga sommarstuga och försöker ta vara på dom lediga dagarna. Ute är det på gränsen till storm (blåser så sjutton!) och solen gömmer sig envist bakom molnen så någon solsemester är det inte riktigt fråga om. Älskar att vara utomhus men å andra sidan har jag sällan emot mulet väder heller så jag slipper ha dåligt samvete över att sitta inne och skriva blogg till exempel. Dagarna här går främst ut på häng med familjen, bus med favorithunden och lyssnande på ljudböcker. Nästan alla Katarina Wennstams spänningsromaner och böcker om samhällets syn på våldtäkt finns på Nextory så dem plöjer jag sakta men säkert igenom just nu. Riktigt skön tillvaro. 

Juni är äntligen här med allt liv och härlig grönska. Älskarälskarälskar när träden spricker upp i fylliga kronor och alla diken fylls av intensiva färger och dofter. Få grejer får mig att känna mig så levande som skymmande sommarnätter med ljuslila himmel och småfåglar som kvittrar från björktopparna. Den här sommaren är min första i Åbo, min första på en tidningsredaktion. Få se hur den blir. Tråkigt nog har min inre optimist lämnat mig och jag har redan för något år sedan slutat ha drömska förväntningar på tiden mellan första juni och sista augusti. Men det är ju också vad en gör det till så vem vet, kanske det blir riktigt bra.

 

Adrienne Westerback
02.06.2017 kl. 17:11

Adrienne, 24. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA. Bor i Åbo.

Älskar kulturella evenemang och att diskutera feminism. 

Tycker om snälla och intressanta människor, naturlig kroppsvård, att skriva och att lyssna på bra feministiska poddar. 

Välkommen till min blogg!