6 tips för en mer jämställd uppfostran!

09.02.2016 kl. 23:08

 

 

Vill passa på att tipsa lite här på bloggen! Mitt första tipsinlägg kan jag med glädje säga att gäller Folkhälsan och deras tips för hur en som förälder eller annan vuxen genom stöttande och jämställt bemötande av barn kan ge dem bättre självförtroende - oberoende av bland annat kön, etnicitet och klass!

Jag har under bara det senaste året blivit allt mer intresserad av utbildning, pedagogik och uppfostran; är möjligheterna lika för alla, vilken slags kunskap representeras genom dominerande maktstrukturer och vem får plats i det pedagogiska utrymmet? Jag går en kurs i normkritisk och feministisk pedagogik för att förhoppningsvis bredda mina perspektiv och få nya, konkreta verktyg att använda mig av i studierna, men också på framtida jobb. Det är knappast så oväntat att jag tycker det här är viktigt, normer återskapas hela tiden med hjälp av språket vi använder, allt vi ser i media och allt vi upplever i vardagen. Idéer och tankar om förändring gör mig ivrig och det är därför jag läser de kurser jag gör.

Men jag skulle ljuga om jag påstod att jag inte blir orolig då jag funderar över min egen eventuella uppfostran av barn också. Ibland är ju grejer lättare sagda i teorin än praktiserade på riktigt - tänk om man gör just det man egentligen vill undvika? De här tipsen från Folkhälsan tycker jag därför att är så otroligt fina. De är inte särskilt komplicerade och fungerar som både goda råd och förslag på alternativ till det grejer som en annars tar för givet. 

Lycka till på jobbet, skolan eller hemma!

 

Adrienne Westerback
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver: