Morgonsidor

18.02.2016 kl. 10:09

 

Gomorron!

Jag har nyligen stött på ett, för mig, nytt fenomen som jag vill dela med mig av här på bloggen. Fenomenet kallas morgonsidor, aamusivut på finska.

Så, vad är då dessa morgonsidor? Morgonsidor är en slags avslappningsteknik med syftet att kunna hjälpa en att återvinna eller bygga upp sin kreativitet. De är helt enkelt tre sidor papper som är ämnade att fyllas med handskriven text varje morgon. Morgonsidor kan inte göras på fel sätt, eftersom det inte handlar om att fundera utan bara att skriva tills de här tre sidorna är fyllda. Det är inte meningen att de ska föreställa konst, eller ens skriveri, utan det räcker med att pennan går över pappret och en bara skriver ner de spontana tankarna som dyker upp i huvudet. Texten kanske blir fjantig, dum, ytlig eller konstig, men det spelar absolut ingen roll. Morgonsidorna behöver inte vara smarta eller vackra, fast de kan de naturligtvis också vara ibland. Sidorna är hur som helst enbart menade för dina egna ögon, så du behöver inte vara det minsta orolig över innehållet. Tanken är dessutom att inte ens du själv får se på sidorna igen förrän efter åtta veckor av skrivande. Lägg dem därför i ett kuvert eller skriv ner dem i ett anteckningsblock och låt dem bara vara.

Ibland är morgonsidorna roliga och färgrika, men ofta är de faktiskt negativa, bittra, barnsliga eller ledsna. Men det här är bra! All den negativa energi du känner inom dig sitter nämligen som hinder mellan dig och din kreativitet. Att låta de här tankarna konkretiseras och spys ut på pappret gör det förhoppningsvis lättare att sortera och överblicka känslorna. I motsats till att ha dem alla i ett enda, obehagligt kaos i huvudet. Du behöver inte ”kunna” skriva alls, eller ens anse dig vara konstnärlig på minsta lilla sätt - morgonsidorna kan oberoende av din livssituation hjälpa dig att slappna av och sporra din kreativitet.
Det viktigaste är att fylla de  här tre sidorna med text, varje morgon. 

Lycka till!

 

Adrienne Westerback
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver: