Gör din egen granola!

02.04.2016 kl. 13:07

 

 

Jag tycker om tanke på att kunna göra så mycket som möjligt helt själv och från scratch, men tyvärr blir det sällan av. Oberoende av om det är fråga om jobb, studier eller bara allmän trötthet så kan vardagen dra ner på energin ganska effektivt, i alla fall för mig. Men istället för att känna skuldkänslor försöker jag nu vara lite extra nöjd de gånger jag faktiskt lyckas finna tiden istället, som med den här egengjorda granolan till exemepel! 

Jag vet egentligen inte vad skillnaden på granola och müsli är, men eftersom det originella receptet sade granola så väljer jag att kalla den här blandningen det samma. Här är ingredienserna jag använde mig av:

Ekologisk kokosolja, ca 2 msk
Ekologisk honung, 1- 2 msk
Ekologiska havregryn, ca 7dl
Chiafrön, 2- 3 msk
En nypa salt
Frysta blåbär
Frysta hallon

Jag rörde först ihop kokosoljan och honungen till en jämn smet och blandade sedan alla torra ingredienser i en annan bunke, innan jag slutligen rörde ihop allting. Efter det bredde jag ut granolasmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper och hällde över bären. Ugnen hade jag på 175°C, lät plåten vara där inne 15- 20 minuter (så att allt fick en fin gyllenbrun färg) och rörde om blandningen en gång innan jag tog ut den. Låt svalna och avnjut sedan på valfritt sätt!

Granolan funkar fint till frukost, mellanmål eller kvällsmål. Själv tyckte jag faktiskt att den här satsen kunde varit lite sötare så nästa gång lägger jag antingen mer honung eller byter ut den mot lönnsirap. Den här gången var jag dessutom lite lat och använde mig enbart av sådant jag redan hade hemma, men man kan såklart lägga i vad som helst! Nästa gång kommer jag prova med riven kokos, nötter och mandelspån. 

Vilket underbart, fantastiskt väder det är där ute förresten?! Kommer nog snart pina Mikael med ut på en promenad och försöka fota lite, haha. Ha en solig lördag allihopa!

 

Adrienne Westerback
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Tack för recept på granola utan nötter- typ omöjligt för nötallergiker. Klart man kan hitta på själv, men skönt när någon annan gjort förarbetet!
Jessica04.04.16 kl. 15:59
Kul att det var till hjälp! Hoppas granolan blir bra :)
05.04.16 17:07

Adrienne, 24. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA. Bor i Åbo.

Älskar kulturella evenemang och att diskutera feminism. 

Tycker om snälla och intressanta människor, naturlig kroppsvård, att skriva och att lyssna på bra feministiska poddar. 

Välkommen till min blogg!

Kategorier

Senaste kommentarer