Vårlistan

15.04.2016 kl. 12:25

Har våren börjat som du tänkt dig?

Idag är det 15 april, vilket betyder att vi redan befinner oss ganska precis i mitten av den här våren, och svaret på frågan är faktiskt: nej, våren har inte börjat som jag tänkt mig. För omväxlings skull klingar det här ”nej:et” dock inte alls särskilt negativt i mina öron, utan våren har hittills fört med sig en mängd nyupptäckta härligheter och roliga överraskningar som förgyllt vardagen! 

Jag har, som tidigare nämnt, känt en aldrig tidigare upplevd dragning till vårmånaderna i år. Förut innebar våren främst ett närmande sommarlov, men i år är det faktiskt solen, värmen och den stärkande känslan av att allting väcks till liv som fått varenda liten cell i mig att darra till av längtan. 

Jag har hittat nya sätt att slappna av på, både fysiskt och mentalt, som passar mig ypperligt. 

Jag har fått överraskande goda resultat vad gäller studierna, vilket fått mig att börja överväga tanken på att det eventuellt bara är jag själv som sätter mina egna gränser och att jag därför måste börja se mina förmågor också.

Jag har också upplevt svackor. Det har funnit stunder och dagar då jag ställt mig frågan: Varför gör jag detta? Vad vill jag själv få ut av mitt liv?

Jag har funnit lugn efter svackorna.

Jag har börjat acceptera mig själv, mina ”misstag” och idén om att man inte måste göra det som förväntas av en. Livet är alldeles för kort för att spela efter andras noter. Jag vill skriva min egen melodi.

För två veckor sedan fick Mikael och jag veta att vi fick lägenheten som vi ansökte om och vi kommer därför att flytta veckoslutet under Wappen! 

Hur såg ditt liv ut förra våren?

Förra våren hade jag fler kurser än nu och tror jag upplevde betydligt mer stress än jag gör just nu. Alla kurserna var dessutom nätkurser så jag besökte nästan över huvud taget inte campus och läste mest på caféer eller i stadsbiblioteket. April flög förbi. Vi firade Wappen i Åbo med några vänner. Majmånad var totalt studiefri och jag vet ännu inte hur jag fick veckorna att gå eller vad jag gjorde för nödvändigt. Jag började titta på Game of Thrones och sträckkollade alla fem säsonger på bara någon vecka. Jag började förbereda mig på att Mikael skulle åka iväg på jobb och att jag skulle börja sommarjobba. Våren var rätt så lugn men på efterhand kan jag inte minnas någon större glädje eller meningsfullhet.

Hur hoppas du att våren blir i år?

Den här våren bådar redan betydligt bättre. Jag känner mig mer hoppfull, styrkt och beslutsam. Mitt tränande av psyket är ungefär jämförbart med vilken annan fysisk form av motion som helst - jag stärker mina sinnen. Jag är lugnare och positivare överlag. Jag hoppas den här våren blir något av en grundpelare i min väg mot lugn, stabilitet och lycka. 

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår?

Jag hoppas jag orkat och klarat av mina studier under höstterminen, men att jag verkligen samtidigt njutit av dem! För det är viktigt, jag vill kunna njuta av nuet och det jag gör. Så jag hoppas alltså att våren stärker mig ytterligare, som den gjort i år, och att jag jobbat mig till en bra plats. Jag hoppas också att skriver på min kandidatexamen, och att det går bra. Jag hoppas bli färdig kandidat i humanistiska vetenskaper nästa vår. 

Vad är ditt vårplagg nummer ett?

En lättare rock! Jag är en sån person som hatar att frysa så när jag vågar mig i läderrocken eller någon kappa bara för att det är varmare - då är det vår! 

Hur förändras musiken du lyssnar på under våren?

Just nu har den inte förändrats särskilt mycket. Under februari fick jag för mig att laga en spellista ämnad för musik med kärlek som tema, och den har jag lyssnat på ganska aktivt sedan dess. När jag yogar eller bara vill ha lugn och ro så lyssnar jag på yogaaktig musik fåra Spotify.

Har du några särskilda vårprojekt på g?

Jag yogar och mediterar nästan varje morgon, vilket jag anser att våren inspirerat mig till. Flytten är också ett projekt såklart.

Vad önskar du dig i vår?

Att klara av mina sista kurser nu, att flytten går bra och att vi verkligen trivs i den nya lägenheten! 

Föredrar du våren eller hösten?

Den här frågan har blivit betydligt svårare att besvara eftersom jag verkligen förälskat mig i våren i år, men tror nog hösten fortfarande vinner ännu. 

Vem/vad är din vårförälskelse?

Mikael är väl min förälskelse året om, så specifikt för den här våren är yogan! 

Tre saker som stoppar vårkänslorna.

Fågelkvitter, ljusa kvällspromenader och att åbåtssäsongen öppnat.

Har du redan några sommarplaner?

Jag kommer att jobba på ett café på Söderlångvik gård, och eftersom de flesta av mina vänner också kommer att vara på Kimitoön den här sommaren så blir det troligen en hel del kvällshäng på uteserveringen till den restaurang de jobbar på. Min mamma fyller 50 år i slutet av juli och då flyger hela familjen till Skottland för att semestra och fira hennes födelsedag där, vilket kommer att bli otroligt spännande! Jag älskade Edinburgh då vi reste dit för drygt två år sen och längtar att få åka tillbaka. Annars är min sommar nog inte alls planerad, men det blir ofta riktigt kul då idéerna och utflykterna kommer efter hand. 

 

Adrienne Westerback
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

Adrienne, 24. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA. Bor i Åbo.

Älskar kulturella evenemang och att diskutera feminism. 

Tycker om snälla och intressanta människor, naturlig kroppsvård, att skriva och att lyssna på bra feministiska poddar. 

Välkommen till min blogg!

Kategorier

Senaste kommentarer