Morgonlista

16.02.2017 kl. 08:41

Utanför mitt fönster för cirka fem minuter sedan.<3

 

 

När går du upp?

Enda sedan jullovet har jag haft klockan att ringa 7.30, oberoende om jag har föreläsning eller inte. Antingen går jag då till campus för att studera eller så åker jag till gymmet först och sedan till uni. Jag är nästan alltid trött men få saker får mig att känna mig så effektiv som att stiga upp någorlunda tidigt och ta itu med dagens bestyr. 

Vad är det första du gör varje morgon?

Går på toa. Det är där jag tar mig några minuter för att piggna i och strukturera upp min dag, sedan lägger jag en matsked kokosolja i munnen som får rensa bort bakterier medan jag fixar ihop morgonmål, tvättar mig och klär på mig.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon? 

Inte alls så lång tid, jag borstar tänderna och that’s it ungefär. Vi har nämligen speglar lite överallt så det är inte nödvändigtvis i badrummet jag står då jag borstar håret eller sminkar mig.

Är frukost viktig? 

Jadå, det har verkligen blivit det. Frukosten är för det första typ det absolut godaste målet på hela dagen, och för det andra så håller jag mig ju ordentligt mätt fram till lunchtid.

Vad äter du till frukost? 

Havregrynsgröt med chiafrön och massa bär, toast med äggröra på, spirulinapulver i hett vatten och eventuellt ett glas apelsinjuice.

Är du morgontrött? 

Som liten var jag ALDRIG morgontrött, alltid den som vaknade först och otåligt måste vänta på en sömntuta till lillasyster. Men nu förtiden måste jag som sagt lägga larm för att överhuvudtaget vakna och det är sällan jag inte känner mig trött om morgnarna.

Vad har du för alarm? 

Apples tråkiga ”Marimba”. Men tro mig, jag har försökt ha trevliga alarmljud också men en börjar ändå hata dem till sist.

Hur ser en perfekt morgon ut?

Åh alltså, en perfekt morgon är under ett lov eller semester, men ingen skillnad vilken tid på året det är. Jag ska sova tills jag vaknar av mig själv, men ändå en sådan tid att det är relativt lugnt och stilla utomhus. Solen håller på att gå upp och det är en vacker dag. Jag får sträcka på mig i sängen så länge jag vill och sedan gå upp och laga morgonmål utan någon som helst stress. Jag ska absolut ingenstans den där dagen, absolut ingenting måste göras. Så jag får bara sitta där med min fantastiska frulle och njuta av morgonen.

Vad är det bästa med morgonen?

Ljuset! Och det att världen håller på att vakna upp. Det är liksom stilla och lite disigt, och fast folk kan vara i full färd redan på jobbet eller dylikt så är det ändå en dimmig atmosfär över hela konceptet morgon, åtminstone fram till klockan tio.

Hur går du helt klädd på morgonen? 

Jag önskar jag hade en morgonrock men tyvärr. Så det är ofta bara något riktigt skönt, typ ett löst linne, mjuka byxor och ett par tofflor. Ingen BH.

 

Lista.

 

Adrienne Westerback
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

Adrienne, 24. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA. Bor i Åbo.

Älskar kulturella evenemang och att diskutera feminism. 

Tycker om snälla och intressanta människor, naturlig kroppsvård, att skriva och att lyssna på bra feministiska poddar. 

Välkommen till min blogg!