En gul bok #fisvläsutmaningen2017

02.03.2017 kl. 19:54

 

I januari antog jag mig den finlandssvenska läsutmaningen för år 2017, vilket jag bloggade om här. Nu har två månader gått och jag har hittills lyckats hinna med, trots studie-, förenings- och allmän livsstress! 

Vi börjar med januari, då det alltså gällde att läsa en gul bok, och tacksamt nog hade jag redan en på hyllan, nämligen Roxanne Gays Bad Feminist. Gay är en amerikansk feministisk författare, universitetslektor och redaktör. Hon är universitetslektor i engelska vid Purdue University och skriver regelbundent för The New York Times. Bad Feminist består av kortare essäer i vilka hon antingen recencerar populärkultur i form filmer, tv- serier eller böcker, diskuterar diverse samhällsfenomen eller berättar om hennes egna erfarenheter. Huvudpoängen är hennes personliga utveckling som feminist, och att hon insett att ingen någonsin skulle kunna vara eller bli en perfekt sådan. 

Jag vet inte om det är översättningen eller Gays eget sätt att skriva, men jag klickar inte med innehållet. Det finns inget jag läser med brinnande iver och flera delar är inte särskilt intressanta. Gay reflekterar mycket, vilket ju är bra, men troligen ändå allra mest givande för henne själv och inte så där otorligt mycket för läsaren. Jag skulle själv kunna tänka mig att skriva en liknade bok, men det betyder ju inte att någon annan på riktigt skulle vilja läsa den. Nu känns det som att jag sågar boken på ett obehagligt sätt här, så för att göra det klart: Roxanne Gay är absolut ingen dålig författare! Den här boken var i alla fall just nu inget för mig. Men kanske för dig? Ge den en chans, för hon behandlar trots allt grejer som alla känner till: The Hunger Games, kroppspositivism och Fifty Shades of Grey, för att nämna några exempel. 

 

 

Adrienne Westerback
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

Adrienne, 24. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA. Bor i Åbo.

Älskar kulturella evenemang och att diskutera feminism. 

Tycker om snälla och intressanta människor, naturlig kroppsvård, att skriva och att lyssna på bra feministiska poddar. 

Välkommen till min blogg!