Mina favoritpoddar just nu

05.05.2017 kl. 16:13

 

 

Cirka hundra år efter alla andra har jag äntligen funnit PODDEN. Eller poscasts som de egentligen heter. Jepp här sitter jag nu alldeles beroende av att lyssna på då andra, mer eller mindre kända, människor berättar om allt mellan himmel och jord med förhoppningar om att det ska intressera någon. Jag har i alla fall fastnat för det, älskart! Så himla typiskt mig också att vara så seg med att börja tycka om något. Försökte lyssna nångång då för tre år sedan när poddarna var som allra hetast men det funkade inte. Blev trött på att söka fram någon som kunde tänkas behandla sånt som jag gillar, och inte för att jag direkt är kinkig men jag absolut hatar att prova mig fram med saker. Vill liksom ha allt klappat och klart och perfekt då jag sätter igång, hehe. Troligen därför jag har svårt att ta itu med grejer överhuvudtaget... Nåväl, nu är jag i alla fall fast och jag lyssnar på poddar så fort jag kliver ut genom dörren! Har inte lyssnat särskilt länge alls och inte heller orkat utforska jättemycket men jag kan göra en uppdaterad version om några månader igen om min lista ändrat massor. Här är hur som helst mina favoriter bland poddjungeln för tillfället:

 

1. PENNTRICKET

"Cissi Wallin och Natashja "Lady Dahmer" Blomberg tar med dig på en resa från barndomens flickor till dagens kvinnor. Vad innebär det att vara kvinna? Varför är feminister så arga? Går det att leva som man lär och hur kollar man om man har hängpattar?"

2. Ångestpodden

"Ångestpodden tar upp alla dom tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt. Lättsamhet och allvar är två ingredienser till hur Ångestpodden bryter tabun och skapar mer öppenhet kring psykisk ohälsa. Drivs av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg."

3. Genushistoriepodden

"Denna pod handlar om historia och har en gensuanalytisk och feministisk grund. Häng med på en underbar, eller i varje fall helt ok, resa genom genushistorien med Linda som ledsagare och Justus som irrbloss i mörkret."

4. Stuff Mom Never Told You

"Hosted by Cristen Conger and Caroline Ervin, Stuff Mom Never Told You is the audio podcast from HowStuffWorks that gets down to the business of being women from every imaginable angle."

5. En varg söker sin pod

"Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli pratar om sina personliga perspektiv på kultur och diverse kulturella fenomen, inte sällan ur ett feministiskt perspektiv. En varg söker sin pod är en podcast i samarbete med Expressen."

6. En Underbar Pod med Clara och Erica

"Underbara Clara Lidström och Erica Dahlgren i en pod om lusten att skapa något med händerna och där emellan prata av sig."

 

En kan lyssna helt gratis på iTunes eller podappar som exempelvis Acast, så prova på medan ni tar en promenad, cykeltur, städar eller bara chillar hemma! #ratatasbloggutmaning

 

Adrienne Westerback
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver: