Kultursommarlistan

19.07.2017 kl. 12:46

 

 

 

Vad läser du på stranden eller i parken?

Det har varit väldigt lite läsning hittills, tyvärr. I början av sommaren lyssnade jag på en rad ljudböcker men hela juli har jag haft paus. Jag har massor av böcker hemma i Åbo som kunde börjas med men jag åker ju av och an mellan stan och Kimitoön varje vecka så jag har väl tyckt att det är ett enda släpande. Men nästa gång jag kommer till stugan ska jag ha en bok med!

Blir det något festivalbesök?

Om Baltic Jazz räknas så ja, hehe. Tänkte verkligen besöka Ruisrock men sedan tog biljetterna slut och jag grämde mig inte det minsta. Det är skönt att bara vara ledig över veckosluten också.

Vilken serie maratonar du under regniga dagar?

Under våren kollade jag OITNB men när jag väl kom till säsong 5 har mitt intresse svalnat en aning. The Handmaid’s Tale är jag ivrig att få se men annars är väl deckarserier passande för regniga dagar och sen börjar jag väl snart titta på GoT.

 

 

Vems sommarprat lyssnar du på?

Förr hörde vi jämt på radio här på stugan och jag skulle väl knappast ha något emot sommarpraten, men eftersom ingen förutom pappa är en Vegalyssnare så blir det inte av. Om jag hade bott i Sverige hade jag med glädje lyssnat på åtminstone Clara Henrys och Liv Strömqvists sommarprat.

Ser du fram emot någon film på bio?

Jag har inte sett Wonder Woman ännu så den skulle jag gärna se.

Vilka band & artister utgör sommarens soundtrack?

På min sommar2017-lista finns mycket av det som redan bränner sönder öronen på varje Loop-lyssnare, det vill säga en massa typiska 2010-tals hitlåtar. Dom är alla väldigt lika men jag älskar glad feel good musik när jag kör bil eller annars bara hänger såhär på sommaren.

 

 

Vilken tidskrift tar du med dig till villan?

Astra såklart! Sedan gillar jag att bläddra i svenska vecko- och trädgårdstidningar även om dom inte är just tidskrifter.

Ska du besöka någon sommarteater?

Jadå, det blir Raseborgs sommarteater med deras uppsättning av Foot Loose om ungefär en och en halv vecka! Älskar sommarteatrar och vi brukar gå ungefär vartannat år någonstans, beroende på intresset förstås.

Kan du tipsa om något evenemang i din hemort?

Dom flesta evenemangen har väl i princip varit och farit redan, men däremot rekommenderar jag varmt att ta sig tiden för ett veckoslut här på ön för det finns verkligen massor att besöka. Inte väldigt mycket underhållning kanske men vacker miljö, fina matplatser (Söderlångviks café Vivan!) och härliga upplevelser. För att inte tala om skärgården ytter om Kasnäs dit det går kryssningar ut till Hitis-Rosala, Bengtskär och Örö varje dag. Högsåra med Farmors Café är också ett måste. Alltså, inte för att skryta, men Kimitoön är absolut en av de vackraste platserna i hela landet. Och jag överdriver inte, kom och titta själv! 

 

Adrienne Westerback
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

Adrienne, 24. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA. Bor i Åbo.

Älskar kulturella evenemang och att diskutera feminism. 

Tycker om snälla och intressanta människor, naturlig kroppsvård, att skriva och att lyssna på bra feministiska poddar. 

Välkommen till min blogg!