Nytt namn på bloggen!

05.08.2017 kl. 22:23

 

Gick och impulsbytte namn på bloggen, som ni kankse ser då ni ändå svängde in hit. Har länge övervägt om jag borde ändra själva bloggadressen men eftersom det samtidigt skulle innebära att jag måste börja om från början så har jag inte orkat.

Dessutom gillar jag den här bloggen som jag har just nu, har alla minnen här och utseendet på den är fint. Det är mest bara adressen som jag känner att inte längre har samma mening. Men så konstaterade jag att jag ju kan byta namn i headern och på så vis skapa en "ny" vinkling på bloggen. Om namnet funkar och känns rätt i längden så kan de få följa med om jag någongång startar en ny blogg på egen domän tex. Fast det få ju framtiden utvisa såklart. 

Så jag satt på jobbet och hade lite överlopps tid och började fundera på ett nytt namn. Någonting som rimmar på mitt namn kunde jag ju i alla fall glömma direkt, tänkte jag. Eller? Jag googlade vad som rimmar på mitt namn och ett alternativ var "komedienne", vilket betyder kvinnlig komiker. Perfekt egentligen för jag är verkligen inte rolig så det skulle vara lagom ironsikt. Men nja, lite långsökt ändå. Femme Adrienne då? Småkrångligt? Feminista? Femmenista! Där satt det, och med en apostrof på det så blev namnet riktigt bra tycker jag. Nu hoppas jag det känns bra och att det funkar.

Från och med nu är jag the Fémmenista, välkommen hit. <3

 

Adrienne Westerback
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Hej! Undrade om du skulle villa utveckla lite och berätta varför du valde ett namn för din blogg som brukar användas i antifeministiska syften, eller i vissa fall särartsfeministiska? Vill du förmedla något speciellt, eller nischa din blogg?
a07.08.17 kl. 17:38
Hej! Vet inte om du syftar på min egen variant "femmenista" nu (för det är alltså ett ord som mig veterligen inte existerar utan som jag "myntade" själv?) eller "feminista"? Jag valde att stava namnet med "femme" eftersom jag först övervägde att döpa bloggen till "Femme Adrienne" helt enkelt för att det rimmar lite. Men sen blev det "femmenista" eftersom jag är feminist. Att en feminista sku vara något vare sig anti-feministiskt eller särfeministiskt har jag aldrig hört och kan inte heller uttala mig om det. Vill inte förmedla något speciellt med mitt namn utan mest ville jag ha ett som passade bättre och som var lite catchiga antar jag.
07.08.17 22:23

Adrienne, 24. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA. Bor i Åbo.

Älskar kulturella evenemang och att diskutera feminism. 

Tycker om snälla och intressanta människor, naturlig kroppsvård, att skriva och att lyssna på bra feministiska poddar. 

Välkommen till min blogg!