Jag flyttar till Sverige

22.08.2017 kl. 20:28

 

Bild

 

Om mindre än en vecka flyttar jag till Sverige. Jag kommer att åka till Sundsvall på utbyte för ett läsår och läsa kurser vid journalistprogrammet vid Mittuniversitetet där. 

Sundsvall är en liten stad vid kusten, cirka 400 kilometer norr om Stockholm i Västernorrlands län. Med ett invånarantal på cirka 50 tusen är staden ganska liten men det oroar mig inte alls, tvärtom. Först var jag säker på att det skulle bli Stockholm eller Göteborg, men efter lite forskande tyckte jag att kurserna i Sundsvall lät riktigt bra och hittills är jag fortfarande nöjd med valet. 

Kurserna jag kommer att gå är förhoppningsvis mer praktiska än teoretiska, men jag vet inte exakt hur dom kommer att se ut. Jag ångrar inte mina akademiska studier vid ÅA alls, men det finns många olika sätt att vara praktisk på fast en kanske inte är någon sömmerska eller snickare. Jag har alltid tyckt om att skriva men också att få vara kreativ i mitt skrivande och väva in olika konstformer i det på samma gång, så att faktiskt konkret få lära mig journalistiska metoder känns väldigt spännande!

Här är kurserna jag kommer att gå: Introduktion till journalistik, Berätta med ord, ljud och bild, Att arbeta på redaktion I, Journalistiskt entreprenörskap, Journalistikens presentation och form, Samhällsjournalistik, Att arbeta på redaktion II, Magasin och reportage. 

Är så himla spänd på att få lära mig grejer konkret, göra journalistik ”på riktigt” och få känna mig mer säker på att jag vet jag vad sysslar med. Snart gäller det, får rysningar på både gott och ont.

 

Adrienne Westerback
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Adrienne, 24. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA. Bor i Åbo.

Älskar kulturella evenemang och att diskutera feminism. 

Tycker om snälla och intressanta människor, naturlig kroppsvård, att skriva och att lyssna på bra feministiska poddar. 

Välkommen till min blogg!