Smulpaj med hallon och blåbär

Publicerad 26.08.2017 kl. 12:33

 

 

Gick igenom sommarens bilder på min dator och upptäckte att jag aldrig dokumenterade baket av en bärpaj från typ mitten av juni. Men ingen skada skedd, tycker att det så här i augusti månads sista dagar (herregud kan knappt fatta vart den här månaden tagit vägen, den började ju aldrig ens?) passar bra med lite halvnostalgiska tillbakablickar över sommaren som gått. Den här hallon- och blåbärspajen bakade vi alltså någon gång i juni då allt fortfarande var så där intensivt grönt, hundflokan ännu blommade och sommaren precis hade kommit igång. 

 

Du behöver

Till degen:

100 gram smör

3 deciliter vetemjöl

2 matsked strösocker

Fyllningen:

5-7 deciliter bär

2 matskedar strösocker

Potatismjöl

50 gram smör

2 deciliter havregryn

1-2 matskedar strösocker

Till servering:

Gammaldags vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås

 

Gör såhär

Sätt ugnen på 225°. 

Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Om du använder färska bär: Blanda med socker och 1/2 matsked potatismjöl i en ugnssäker form. Frysta, otinade bär: blandas med sockret och 1 matsked potatismjöl innan de läggs i formen. Nyp ihop havregryn, smör och socker och fördela sedan smeten över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Avnjut med valfritt gott tillbehör!

 

 

 

 

 

Adrienne Westerback
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Adrienne, 23. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA, men är just nu på utbyte i Sverige och läser journalistik vid Mittuniversitetet i Sundsvall.

Tycker om snälla människor, naturlig kroppsvård, stt skriva och att ligga i timmar framför Netflix. 

Välkommen till min blogg!