Jag har lekt journalist

21.09.2017 kl. 14:09

 

 

På schemat inför onsdagen stod det bara en sak: "Redaktionell övning, mer information senare". Ju närmare dagen kom desto mer spekulerades det i klassen kring detta hemligthetsfulla uppdrag. Vad skulle vi riktigt få göra? Ganska klart var ju att vi antagligen skulle få gå in i rollen och leka journalister på fältet, men exakt hur var oklart. Skulle vi jobba i grupper? Skulle lärarna dela ut olika uppgifter åt oss? Hur skulle vi veta vart vi skulle gå?

På onsdag morgon samlades vi alltså först på campus och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös. Men jag är i och för sig alltid nervös så det säger knappast mycket, hehe. Infon löd: vi skulle alla hitta en "egen" nyhet utanför campus, intervjua minst en person, ha med minst en egentagen bild och skriva grejen som en nyhetsartikel innan klockan fem på eftermiddagen. Tystnaden i klassen sade sitt.

Det här var ju visserligen min vardag på sommarjobbet i år, men det är ändå en skillnad mellan att få uppgifter utdelade åt en och att faktiskt fundera ut en grej helt själv. Nå väl, så här i efter hand är jag faktiskt riktigt stolt över mig själv. Jag behöll lugnet hela dagen igenom, idéeade fram en helt okej grej och slutresultatet var inte helt skit. Tufft var det men det gick bra! Jag kanske lägger ut "artikeln" här lite senare bara jag fått responsen på den först!

 

Adrienne Westerback
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

Adrienne, 24. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA. Bor i Åbo.

Älskar kulturella evenemang och att diskutera feminism. 

Tycker om snälla och intressanta människor, naturlig kroppsvård, att skriva och att lyssna på bra feministiska poddar. 

Välkommen till min blogg!