När jag åkte flygskärm i Åre

12.10.2017 kl. 11:12

För bara några veckor sedan hyrde några vänner och jag en bil för att åka på ett litet äventyr här i norra Sverige. Kompisarna ville väldigt gärna åka flygskärm i Åre och även fast jag inte var särskilt insatt i vad det egentligen innebar så kände jag att det definitivt var en once in a life time- händelse som jag inte ville missa. 

Tidigt en lördag morgon styrde vi alltså nosen västerut och jag var glad över att få göra en roadtrip eftersom jag tycker om att åka runt och se landskap på det viset. Det var inte förrän vi äntligen nådde fram till Skysport (företaget) som det började pirra lite i magen. Än mer började det pirra då vi befann oss i hissliften upp till toppen av berget där flygningen skulle ta sin början. Men efter det kände jag helt enkelt att jag var tvungen att bedöva mina sinnen för att inte drabbas av ren och skär panik.

Att åka flygskärm gör man inte ensam, i alla fall inte som nybörjare, utan var och en av oss hade en trevlig "pilot" med oss som hjälpte till med utrustningen och berättade hur allt skulle gå till. När man åker skärmflyg är väder och vind AO. Det får inte blåsa för mycket men heller absolut inte för lite. Den här dagen sken solen men blåsten var ändå perfekt, så det hade vi verkligen tur med. Sedan var det egentligen bara att vänta på rätt vindläge för att sedan springa sitt allra yttersta ut för bergskanten. Och det var väl när jag insåg just det som min hjärna bara: "ok nu stänger vi av alla katastroftankar etc för annars kommer hon aldrig lyckas".

Jag höll mig alltså lugn men har nog sällan spänt mig så mycket. Tankarna snurrade på i huvudet och jag var helt enkelt tvungen att blockera dom för annars hade det inte gått. Det hör ju till en människas instinkter att fly faror, så jag stred liksom mot vad alla logiska resonemang sade, haha. Och glad är jag för det, för den flyfärden var bland det absolut coolaste jag någonsin gjort. Det var så pass häftigt att jag knappt fattade var jag befann mig, så det är tur att jag fick bilder med från färden.

Adrienne Westerback
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

Adrienne, 24. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA. Bor i Åbo.

Älskar kulturella evenemang och att diskutera feminism. 

Tycker om snälla och intressanta människor, naturlig kroppsvård, att skriva och att lyssna på bra feministiska poddar. 

Välkommen till min blogg!