Värsta och bästa citaten

15.11.2017 kl. 11:41

 

 

Bästa Memen: Kermit the Frog är en oövervinnerlig favorit.

Bästa ordspråket: ”Kom ihåg gårdagen, dröm om morgondagen, lev idag”.

Sannaste citatet: ”There is no greater wealth in this world than peace of mind”.

Bästa tack-frasen: Den bästa tacken är ändå den som inte riktigt kan uttryckas med ord. Som nästan gör personen mållös. Tacket kommer istället då genom kroppsspråket, ögonen och tystnaden. 

Bästa dissen: I den här kategorin är min farmor överlägsen. Hon har dissat folk till höger och vänster i sitt liv, med inte så mycket som ett knyck på huvudet. En klassiker är kanske ändå då hon fått nys om att någon har en ny partner och hon skamlöst frågat ”Ser han ut någo för världen då?”, vilket löst översatt är en undran om personen utseendemässigt är något att hurra över . 

Bästa komplimangen: När folk sagt att jag är snäll eller smart. Det värmer djupt.

Sämsta komplimangen: ”Du som är en plugghäst” Jag vet inte varför men det skaver fortfarande, själva uttrycket alltså, inte faktumet. Jag har alltid varit väldigt duktig och jag läste mycket i lågstadiet, men också nu faktiskt. Främst för att jag tycker det är ganska roligt. Tror ordet stör mig eftersom jag vet att det ursprungligen har en ”negativ” bemärkelse. 

Sånt jag sagt och minns: När min syster och jag pratade om filmen The Hobbit efter att ha sett den på bio med några vänner och jag konstaterade ”Men du var väl inte med?” Det har jag fått äta upp i snart fem år nu.

Sånt jag sagt och inte minns: Massor av roliga fraser som min familj påminner mig om att jag sagt som liten. På den tiden var jag betydligt mer modig, frispråkig och mindre brydd av vad andra tyckte om mig. Nu för tiden varken orkar eller vågar jag uttrycka min åsikt enbart för att jag är för trött och rädd för att starta bråk, inte för att jag inte har saker att säga. 

Sak jag ofta säger: ”Jag bryr mig inte så mycket om vitsordet/slutresultatet bara jag får det gjort”. Stämmer egentligen inte alls eftersom jag ofta vill lyckas jättebra men det hjälper faktiskt att hålla nerverna i schack i alla fall, 

Känt säg som aldrig skulle komma ur min mun”Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge” Blir så nervös på det säget. Stämmer väl kanske i grunden men fy så irriterande det är när man faktiskt är den som väntar och tiden aldrig gått så segt som i den stunden.

 

Den här listan har jag lånat av Underbara Clara

 

Adrienne Westerback
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

Adrienne, 24. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA. Bor i Åbo.

Älskar kulturella evenemang och att diskutera feminism. 

Tycker om snälla och intressanta människor, naturlig kroppsvård, att skriva och att lyssna på bra feministiska poddar. 

Välkommen till min blogg!