En röd vecka

16.11.2017 kl. 22:35

 

Idag fick jag den här månadens mens. Kan väl inte påstå att jag nånsin riktigt skuttar av glädje när jag det är dags igen, men jag har ändå mycket jag ska vara tacksam över också när det gäller min menstruation.

Bland annat kan jag vara glad över att mens inte anses vara ett tecken på smuts och svaghet där jag bor, vilket det anses vara på många andra ställen runt om i världen. Eller hur är det egentligen med det där? För visst tycker ju dom flesta också här i Norden att mens är lite äckligt ändå? Att det helst inte ska pratas om  i allmänna rum och att kvinnor själva inte behöver dra fram mensskydden framför andra oförberedda stackare? För så tycker i alla fall jag att det faktiskt är. Nej, jag tvingas inte bo i ett särskilt tält under mina mensveckor och ingen har heller våldfört sig på mig så fort jag fick min första blödning. Men mens fortsätter ändå att vara ganska tabubelagt i vårt samhälle.

Underbara Clara körde i höstas en röd vecka på sin blogg, där bland annat mens var ett centralt tema. Nu har jag alltså fått månadens mens och vi närmar oss juletider så jag tänkte sno hennes idé och snacka om rött i mina inlägg nu i några dagar framöver. Hur låter det? Själv är jag otroligt taggad i alla fall! 

 

Adrienne Westerback
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Så bra! Mera mens-prat till folket!
Nicolina17.11.17 kl. 17:08
Jamen eller hur? <3
18.11.17 11:19
Hej! Tänkte tipsa om min konstutställning Menorrhoea som handlar om menstruation :) Sprif gärna ordet! Här är Facebook eventet: https://www.facebook.com/events/1372198952902576/?
vanessa19.11.17 kl. 09:31

Adrienne, 24. 

Studerar genusvetenskap vid ÅA. Bor i Åbo.

Älskar kulturella evenemang och att diskutera feminism. 

Tycker om snälla och intressanta människor, naturlig kroppsvård, att skriva och att lyssna på bra feministiska poddar. 

Välkommen till min blogg!